Patru români au furat peste 300.000 de lei cu bonuri false de reciclare. Mergeau cu bonurile în magazine mici din toată țara și cereau valoarea bonurilor cash

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 25 sep 2024, 09:58

Patru români au fraudat sistemul de garanție-returnare al unui lanț de supermarketuri.

Sursa: Pixabay

Patru români au fraudat sistemul de garanție-returnare al unui lanț de supermarketuri, reușind să obțină ilegal 300.000 de lei în doar trei luni.

Grupul, format din trei zugravi și un șofer, a falsificat bonuri de garanție pentru ambalaje returnate, profitând de o eroare tehnică ce nu detecta codurile duplicate la casele de marcat.

Citește și: Cum a reacționat o pensionară după ce a rămas fără 450.000 de euro în urma unei escrocherii: „Aș vrea să mor”. Nouă metodă prin care escrocii te pot lăsa fără economiile de-o viață

Patru români au fraudat sistemul de garanție-returnare al unui lanț de supermarketuri

Potrivit observatornews.ro, metoda lor implica multiplicarea bonurilor originale pe hârtie similară, valorile variind între 20 și 50 de lei fiecare. Astfel, au falsificat returnarea a aproximativ 600.000 de sticle, obținând bani cash din 300 de magazine din întreaga țară.

Frauda a început în București, unde cumpărau produse de valoare mică și solicitau contravaloarea în numerar a bonurilor false, înainte de a extinde operațiunile în orașe precum Deva, Caracal, Satu Mare, Cluj și Vâlcea.

Citește și: Un bărbat din Suceava a rămas fără 215.000 de lei, după ce și-a instalat o aplicație pe telefon. Totul ar fi pornit după ce a accesat un link un link referitor la investiții

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Mona Nicolici, dezvăluiri din căsnicia sa! Ce spune despre faptul că a ales să facă acest pas după vârsta de 40 de ani? „Avem de toate, avem și piper, avem și ardei iute, avem foarte multe condimente.”

De fiecare dată, reușeau să obțină între 200 și 300 de lei din fiecare magazin, acumulând în total 300.000 de lei.

"De la fiecare magazin, reuşeau să obţină în schimbul bonurilor false între 200 şi 300 de lei", a transmis Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR, citat de sursa menționată anterior.

Aceștia au încercat să păcălească și mai multe magazine din Germania

Ulterior, au încercat aceeași schemă în Germania, unde sistemul oferă 25 de cenți pentru fiecare sticlă returnată. Cu toate acestea, tehnologia avansată din Germania a detectat imediat bonurile falsificate, punând capăt încercării lor de a frauda și în străinătate.

Conform observatornews.ro, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile suspecților, descoperind dovezi clare, inclusiv bonuri false, suluri de hârtie și o imprimantă folosită pentru falsificare. De asemenea, autoritățile au confiscat suma de aproximativ 30.000

de lei. Cei patru indivizi sunt acum cercetați pentru înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Citește și: Noua metodă prin care hoții te pot lăsa fără bani în cont! Află cum poți evita astfel de înșelătorii

"Polițiștii au pus în aplicare 5 mandate de percheziție la domiciliile a patru persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Au fost gășiți și bani la percheziții, undeva la 30.000 de lei", a mai spus purtătorul de cuvânt IGPR.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.