Patru suflete si-au gasit pastorul in pustietate si au dat nastere unei asezari arhaice. Cum traiesc oamenii din satul dacic

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:44

Exista locuri si oameni care nu doar ca rescriu istoria, dar o si traiesc!

Pe culmile Buzaului, la 600 de metri altitudine, unde satul Naeni se-nalta fara pic de teama deasupra colinelor, istoria si credinta scriu renasterea unei civilizatii arhaice. Aici, unde vantul adie nestingherit si soarele isi cuibareste razele, Parintele Mihail Milea a suflat viata. Mina, Sava, Moise si Cristofor, patru tarani autentici care au lasat in urma traiul vremii moderne si s-au refugiat precum pustnicii, odinioara. Toti, uniti de-aceeasi chemare: refacerea Satului Dacic, intru totul!

Cu barba nerasa, dar cu un zambet care-i lumineaza chipul, s-a regasit la adapostul acestor coline cum n-a facut-o niciodata in cei 38 de ani de

viata. Este mandru de vesmintele traditionale. Simte ca-l apropie mai mult de radacini. Au luat la pas cararile abrupte ale Naeniului si si-au croit drum in inima padurilor, un loc parca binecuvantat. Manati de focul libertatii depline, taranii respecta ritualurile dacilor intru totul. Iar rasaritul ii prinde la rugaciune.

Sanctuarul din piatra, in care se roaga cei 4, poarta hramul Cuviosului Serafim de Sarov, unul dintre cei mai cunoscuti monahi ai Bisericii Ortodoxe.

Deocamdata au o singura chilie si cateva adaposturi unde-si tin uneltele. Mina, Sava, Moise si Cristofor trudesc pe glia dintre dealuri de la rasarit pana spre apus si se hranesc pentru a trai, nu pentru a se indestula. Preotul Mihail vine pentru a le binecuvanta bucatele, iar Primarul din Naeni pentru a-i intreba de sanatate. Dacii din inima Buzaului se simt pe deplin fericiti.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai

au nevoie de rabdare pentru ca Satul lor Dacic sa devina o adevarata Sarmizegetusa. Atunci, vor fi cu-adevarat nu doar niste daci liberi, ci si mult mai fericiti.

 

Taguri: