Paul de România a fost eliberat din închisoare, în Franța. Acesta a fugit din România, după ce a fost condamnat în dosarul Ferma Băneasa

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 15 iun 2023, 04:50

Paul de România a fost eliberat din închisoarea în Franța. Acesta a fost dat în urmărire în anul 2020, după ce, înainte de a fi condamnat la închisoare, a fugit din țară.

Paul de România a fost eliberat din închisoare și a fost plasat sub control judiciar, după ce se afla în arest încă din luna iunie.

Paul de România a ieșit din închisoare

Paul de România a fugit din țară și a fost dat în urmărire, înainte de a primi condamnarea definitivă la 3 ani și patru luni de închisoare. Acesta a fost acuzat în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale din Băneasa și, conform unor surse juridice, a fost eliberat din închisoarea în care a fost arestat în Franța.

Mai mult decât atât, Paul de România a fost plasat, de o instanță din Paris, sub control judiciar. În continuare, România a solicitat ca acesta să fie extrădat, iar acest lucru urmează să fie judecat de instanța din Paris peste două luni, relatează hotnews.ro.

Pentru sursa menționată anterior, Ministerul Justiției a declarat că încă nu a primit nicio solicitare din partea autorităților franceze în ceea ce privește soluționarea cererii de predare a lui Paul de România.

Citeste si: Cine este Paul Diaconescu, actorul care încerca să se vadă cu o fată de 15 ani. Acesta a fost prins de Justițiarul din Berceni

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Sentința definitivă a fost pronunțată pe data de 17 decembrie, de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

Acuzațiile care i se aduc vizează infracțiunile pe care acesta le-a comis timp de șapte ani, între 2006 și 2013.

Prejudiciul este de 145 de milioane de euro

Prejudiciul depășește suma de 145 de milioane de euro, în timp ce suma de 135 de milioane reprezintă doar contravaloarea terenurilor fostei ferme regale, în timp ce 10 milioane reprezintă pădurea Fundul Sacului din Snagov.

„În urma cooperării polițienești internaționale, dintre Poliția Română și autoritățile din Franța, a fost depistat, în Paris, Paul-Philippe al României. În continuare se desfășoară activitățile procedurale, în vederea predării acestuia, către țara noastră.

Vă reamintim că, la data de 17 decembrie 2020, Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, 72 ani, fiind condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumparare de influență si complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra

intereselor publice”, se arată în comunicatul Poliției Române.

Citeste si: Fetiţă de 2 ani şi 11 luni, ucisă de unchiul ei pentru că plângea. Detalii șocante din anchetă

Paul de România a fost prins pe stradă și, în momentul în care a fost reținut, a prezentat un pașaport ce a fost eliberat de autoritățile din Marea Britanie. Poliția Română a fost sprijinită de Direction Generale de la Gendarmerie Nationale și de Office central de lutte contre la delinquance itinerante, iar prinderea acestuia a fost confirmată de Poliția Română.