Paul Di'Anno, fostul membru al trupei Iron Maiden, a murit la 66 de ani! Acesta și-a trăit ultimii ani din viață într-un scaun cu rotile

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 21 oct 2024, 21:06

Paul Di'Anno s-a stins din viață luni

Sursa: Facebook Paul Di'Anno

Paul Di'Anno, cunoscutul solist al trupei Iron Maiden din perioada 1978-1981, a încetat din viață luni, pe 21 octombrie, la vârsta de 66 de ani.

Vestea morții lui Paul Di'Anno, pe numele său real Paul Andrews, a fost confirmată de familia lui printr-un comunicat oficial. Artistul murit la locuința sa din Salisbury, Wiltshire, Anglia, la vârsta de 66 de ani. Moartea lui Paul vine la doar câteva săptămâni după ce Iron Maiden a anunțat turneul lor de aniversare de 50 de ani. 

Paul Di'Anno nu a renunțat la muzică, chiar dacă a fost imobilizat în scaun cu rotile

Născut pe 17 mai 1958, în Chingford, Estul Londrei, Di'Anno a devenit celebru ca solist principal al trupei de heavy metal Iron Maiden. În această perioadă, el a contribuit la lansarea a două dintre cele mai influente albume din istoria metalului, Iron Maiden (1980) și Killers (1981). Vocea sa inconfundabilă și prezența scenică au ajutat la definirea sunetului unic al formației, care a lăsat o amprentă de neșters în industria muzicală.

După plecarea sa din Iron Maiden în 1981, Di'Anno a continuat să aibă o carieră prolifică. Acesta a colaborat cu diverse formații, precum Battlezone și Killers, și a lansat mai multe albume solo. Deși s-a confruntat cu grave probleme de sănătate în ultimii ani, din cauza cărora, din anul 2021, a fost nevoit să cânte dintr-un scaun cu rotile, Paul a rămas dedicat muzicii și fanilor săi.

Până în 2023, el a reușit să susțină peste 100 de concerte.

Citește și: Trupa Iron Maiden, in DOLIU! Un fost component a murit FOTO

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii

Ultimul său album retrospectiv, The Book of the Beast, a fost lansat în septembrie 2024 și a inclus momente cheie din cariera sa de după Iron Maiden. Casa de discuri Conquest Music, care l-a reprezentat în ultimii ani, a transmis un mesaj emoționant: „Suntem mândri că Paul Di'Anno a fost parte din familia noastră artistică. Le cerem fanilor săi loiali să ridice un pahar în memoria sa.”

Ce mesaj a transmis trupa Iron Maiden, după moartea lui Paul Di'Anno 

Paul Di'Anno a fost înlocuit în Iron Maiden de Bruce Dickinson, însă contribuția sa la succesul timpurilor formației rămâne incontestabilă. Membrii actuali ai trupei și-au exprimat profundul regret printr-o postare pe platforma X: „Suntem cu toții profund întristați de moartea lui Paul. Contribuția lui la Iron Maiden a fost enormă și ne-a pus pe drumul pe care l-am urmat ca trupă timp de aproape cinci decenii.

Îi vom păstra mereu în amintire prezența sa inovatoare ca frontman și vocalist, atât pe scenă, cât și pe primele noastre două albume. Ne bucurăm că am avut ocazia să ne revedem cu el acum câțiva ani și să petrecem timp împreună”.

Citește și: IREAL. Solistul unei formatii de rock a MURIT pe scena, ELECTROCUTAT cu un microfon defect

Steve Harris, membru fondator al Iron Maiden, a adăugat: „Este extrem de trist că ne-a părăsit. Am ținut legătura recent și discutam despre fotbal și echipa noastră, West Ham. Era un luptător și, deși se confrunta cu probleme de sănătate, continua să cânte cât de mult putea. Îi va lipsi tuturor. Odihnește-te în pace, prietene”.

Pe lângă cariera sa muzicală, Di'Anno a avut o viață personală agitată. Acesta a fost căsătorit de cinci ori și a lăsat în urmă șase copii. Deși viața lui a fost marcată de lupte cu dependența de droguri și probleme personale, el va fi amintit ca unul dintre pionierii heavy metalului și o voce emblematică a genului.