Paul McCartney va primi Legiunea de Onoare din partea presedintelui francez Francois Hollande

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 17 iul 2022, 05:45

Cantaretul britanic Paul McCartney va primi Legiunea de Onoare, care ii va fi inmanata de presedintele Frantei, Francois Hollande, in cadrul unei ceremonii oficiale ce va avea loc la Paris, au anuntat reprezentantii presedintiei franceze.

 In cadrul acestei ceremonii oficiale, programata pe 8 septembrie, Paul McCartney va fi recompensat cu Legiunea de Onoare in grad de Ofiter, cea mai inalta distinctie civila franceza. Ea a fost acordata in trecut si altor artisti de seama, precum Clint Eastwood si Liza Minnelli.

Legiunea de Onoare a fost infiintata de generalul francez Napoleon Bonaparte in 1802, cu scopul de a recompensa serviciile deosebite aduse Frantei. Medalia are trei grade- Cavaler, Ofiter si Comandor- si, spre deosebire de Ordinul Imperiului Britanic, care este acordat doar cetatenilor britanici, Legiunea de Onoare poate fi acordata si cetatenilor straini.


Medalia reprezinta o confirmare a statutului social de care se bucura primitorul, insa nu este insotita de o recompensa financiara, iar persoanele distinse cu Legiunea de Onoare trebuie sa isi cumpere singure medaliile de la un bijutier autorizat, cu preturi care variaza intre 169 de euro si 700 de euro, in functie de gradul distinctiei.