Pe 14 iunie este ziua de naștere a lui Donald Trump. Câți ani împlinește fostul președinte al SUA?

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 13 mar 2024, 01:35

Donald Trump își serbează pe 14 iunie ziua de naștere.

Sursa: https://www.facebook.com/DonaldTrump

Donald Trump își serbează pe 14 iunie ziua de naștere.

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, este un magnat american, autor și personalitate de televiziune. Câți ani împlinește Donald Trump?

Donald Trump își sărbătorește ziua de naștere pe data de de 14 iunie

Donald John Trump s-a născut pe data de 14 iunie 1946, în Queens, SUA și este un politician american, care a devenit cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite între 2017 și 2021.

Înainte de a intra în politică, a fost om de afaceri și de televiziune.

Pe data de 14 iunie, acesta împlinește vârsta de 77 de ani.

Citește și: Astăzi este ziua de naștere a lui Klaus Iohannis. Câți ani împlinește președintele?

Trump a urmat studiile doi ani la Universitatea Fordham și a primit o diplomă de licență în economie de la Școala Wharton a Universității din Pennsylvania⁠.

El a devenit președintele afacerii imobiliare a tatălui său Fred Trump în 1971, pe care a redenumit-o Organizația Trump și și-a extins operațiunile la construirea sau renovarea de zgârie-nori, hoteluri, cazinouri și terenuri de golf.

Trump a organizat în 1996-2015 concursurile de frumusețe Miss SUA și a jucat roluri mici de tip cameo în filme și seriale de televiziune. În 2004-2015 Trump a fost prezentatorul și coproducătorul serialului de tele-realitate Ucenicul (The Apprentice) la televiziunea NBC. În ultimii 30 de ani Trump și afacerile sale au fost implicate în 3.500

de procese juridice în instanțele din SUA. Cu o avere estimată la circa 3,7 miliarde de dolari în luna octombrie 2016, Donald Trump a fost listat în 2016 de revista Forbes pe locul 324 în topul celor mai bogați oameni din lume și pe locul 156 în Statele Unite. Donald Trump are cinci copii din trei căsătorii. Prima sa soție, Ivana Zelnickova, originară din Cehoslovacia, cunoscută ca manechin și actriță, i-a dăruit trei copii, Donald Jr.
(n. 1977), Ivanka (n. 1981) și Eric (n. 1984); toți trei sunt acum directori executivi ai Organizației Trump. Cea de-a doua soție, Marla Maples, o figură cunoscută în lumea mondenă, fiind actriță și om de televiziune, i-a dăruit încă o fiică, Tiffany. Actuala soție, Melania Knauss, originară din Slovenia, este creator de bijuterii și ceasuri și fost manechin; cu aceasta, Trump are un băiat, Barron Trump (n. 2006).

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cariera politică a lui Donald Trump

Pozițiile politice ale lui Trump  au fost descrise ca fiind populiste, protecționiste, izolaționiste și naționaliste. A intrat în cursa prezidențială din 2016 drept candidat republican și a fost ales printr-o victorie surpriză a Colegiului Electoral asupra candidatului democrat Hillary Clinton în timp a pierdut votul popular. A devenit primul președinte american fără experiență militară sau politică. Alegerile și politicile sale au stârnit numeroase proteste.

Donald Trump a încercat să obțină nominalizarea la președinție ca membru al partidului Reformei în 2000, dar s-a retras înainte de începerea votării. În iunie 2015, Trump și-a anunțat candidatura pentru președinția SUA ca membru al partidului republican și a devenit rapid favorit pentru nominalizare al partidului. În mai 2016, rivalii săi republicani rămași în cursă pentru Casa Albă și-au suspendat campaniile, iar în iulie el a fost nominalizat în mod oficial candidatul pentru cursa prezidențială la Convenția Națională Republicană din 2016. 

Citește și: Donald Trump tinea Secrete și Dosare Nucleare americane in baie!

Trump a pierdut alegerile prezidențiale din anul 2020 în fața lui Biden, dar a refuzat să admită înfrângerea. El a făcut acuzații nefondate de fraudă electorală, a făcut presiuni asupra oficialilor guvernamentali, a lansat o serie de provocări juridice nereușite pentru a încerca să răstoarne rezultatele și a ordonat administrației sale să nu coopereze în tranziția prezidențială.

Pe data de 6 ianuarie 2021, protestatarii pro-Trump au asaltat clădirea Capitolului SUA, la instigările lui Trump, perturbând certificarea alegerilor prezidențiale, ceea ce a dus la evacuarea Congresului.

Sursă: ro.wikipedia.org 

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.