Pe 4 noiembrie este ziua de naștere a lui Traian Băsescu. Câți ani are fostul președinte al României? Împlinește o frumoasă vârstă

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 06 aug 2022, 11:15

Traian Băsescu, fostul președinte al României 

Sursa: Facebook Traian Băsescu

Pe data de 4 noiembrie își serbează ziua de naștere Traian Băsescu. Iată câți ani are, de fapt, fostul președinte al României.

Traian Băsescu este o figură cunoscută pe scena politică din România, având în vedere că a ocupat cea mai înaltă funcție în stat și anume aceea de președinte al României. Câți ani împlinește Traian Băsescu pe 4 noiembrie 2021, atunci când își serbează ziua de naștere? 

4 noiembrie, zi importantă pentru Traian Băsescu. Fostul președinte al României împlinește 70 de ani

În fiecare an, pe data de 4 noiembrie, în familia Băsescu este prilej de sărbătoare și asta pentru că fostul președinte al României își serbează ziua de naștere.

În 2021, Traian Băsescu împlinește o frumoasă vârstă, mai exact 70 de ani.

Traian Băsescu s-a născut pe 4 noiembrie 1951, în  Basarabi,  Constanța. Acesta este unul dintre cele mai cunoscute personaje de pe scena politică din România. A ocupat, pe rând, funcții importante, astfel că în anul 2004 a fost ales pentru prima oară președintele României. Și-a continuat mandatul până în 2014. Înainte de a deveni șeful statului, Traian Băsescu a fost primarul general al Capitalei, în perioada 2000-2004.

Deși a devent cunoscut după ce și-a început cariera politică, Traian Băsescu a fost comandant de navă în cadrul flotei comerciale a RSR, apoi a fost comandantul petrolierului Biruința, dar a ocupat și postul de director general al Inspectoratului pentru Navigație Civilă în cadrul Ministerului Transporturilor. Traian Băsescu a absolvit Institutul de Marină Mircea cel Batrân din Constanța, Facultatea de Navigație, la secția comercială, în anul 1976.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Traian Basescu nu o ajuta cu bani pe Elena Basescu: "Este singură, divorţată şi are trei copii şi îi creşte. Dacă vrei să creşti trei copii îi creşti"

Ce pensie are Traian Băsescu? Și-a încheiat activitatea în anul 2014

În anul 2014, Traian Băsescu a ieșit la pensie, însă și-a continuat activitatea ca europarlamentar. Întrebat ce pensie are, fostul șef al statului s-a declarat nemulțumit de venitul încasat de la stat. Aceasta declara într-un interviu din 2018 că în momentul în care a ieșit la pensie primea un venit net de 2,980 de lei.

„Am ieşit cu pensie de 2.980

de lei, comandant de navă, fost ministru, fost primar general, fost preşedinte. Cu asta am ieşit, vă aduc fluturaşul. Iar Ficior, cel care a murit, avea 5.500 de lei, pentru că e la pensii speciale. Deci, un fost preşedinte are o pensie mai mică decât... Dacă ai fost 10 ani preşedinte, vreo 10 prin guverne, 12 ani comandant de navă, ai 2.980, dacă ai fost torţionar, ieşi cu 5.500 de lei.”,
spunea Traian Băsescu, conform digi24.ro.

Ulterior, s-a aflat că Traian Băsescu încasează lunar o pensie în valoare de 4.800 de lei, la care se adaugă și indemnizația de fost președinte al României, care reprezintă 75% din salariul președintelui în funcție, mai exact 8.367 de lei, potrivit click.ro.

Citeste si: Sofia, nepotica lui Traian Basescu, isi ajuta cu drag bunicii desi are numai doi anisori. Ii insoteste ori de cate ori este nevoie la cumparaturi

 

 

Taguri: