Aceasta mare sarbatoarea a fost stabilita in cea de-a opta zi din anul bisericesc, deoarece cifra opt semnifica vesnicia, viata fara de moarte, iar datorita ei, Fiul Cel Lui Dumnezeu S-a intrupat, a biruit moartea si a daruit oamenilor viata vesnica in Imparatia Cerurilor.
Nasterea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mica, prima mare sarbatoare din nou an bisericesc!
Sfanta Scriptura nu ne ofera informatii despre Naşterea Maicii Domnului.
Ioachim provenea din semintia lui Iuda, iar Ana din semintia lui Levi, fiind fiica preotului Matan si a sotiei lui, Mariam.
Ioachim a plecat in pestera Prorocului Ilie de la Hozeva. Iar Ana se ruga lui Dumnezeu cu durere si cu multe lacrimi acasa, zicand: "Doamne, Atottiitorule, Cel ce numai cu cuvântul ai făcut cerul și pământul și toate câte se văd; Cel ce ai zis făpturilor Tale să trăiască și să se înmulțească; Cel ce ai binecuvântat pe Sarra, soția lui Avraam și ea a născut pe Isaac la bătrânețe și ai dăruit Anei fiu pe Samuel prorocul, dă-mi și mie roadă pântecelui și nu lăsa să fiu de ocară între oameni, că, de voi naște fiu sau fiică, îl voi închina Ție cu toată inima și-l voi da să slujească în biserica slavei Tale".
Astfel, la scurta vreme, Arhanghelul Gavriil s-a aratat apoi fiecaruia dintre ei, spunandu-le ca rugaciunea lor a fost ascultata si ca Dumnezeu le va trimite binecuvantarea Sa. Tot el le-a vestit ca acest prunc se va umple de Duh Sfant si va fi ales de Dumnezeu.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Nasterea Maicii Domnului, ziua in care se deschid cerurile!
Astazi, 8 septembrie, cand se praznuieste Nasterea Maicii Domnului, cerurile se deschid, iar dorintele credinciosilor se pot implini cu multe rugaciuni rostite din suflet. Iata cea mai puternica rugaciune catre Maica Domnului, pentru bunastarea casei si a familiei, pentru sanatate si liniste sufleteasca.
"Naşterea Ta a strălucit bucurie celor ţinuţi în legătura întristării, Şi până la marginile lumii s-au vestit minunile ca prinos al mângâierii, Cea Care a răsărit din pântece neroditor naşte rămânând Fecioară curată, Şi pe Cel
Neapropiat serafimilor Îl arată lumii cu Trup ca O Rază prea luminată.
Vestirea Arhanghelului Gavriil s-a plinit şi Rodul rugăciunii stăruitoare S-a arătat pe pământ. Cea închipuită în oglinda proorocească Se arată cu trupul pe pământ, gătindu-Se să primească întru Sine pe Cel Nearătat. Pentru aceasta, Maică Prealăudată, la judecată nu vădi înaintea Stăpânului păcatele noastre şi şterge cu roua milostivirii Tale toate nedesăvârşirile noastre şi aşterne vălul uitării peste nedreptăţile noastre.
Corabie a milostivirii Te ştim, Care porţi pe Cei încărcaţi de povara păcatelor la limanul mântuirii. Nu ne uita pe noi, cei rătăciţi, care ne primejduim a cădea în adâncul deznădăjduirii. Cetate a Împăratului veacurilor eşti, înconjurată de trâmbiţele biruinţei, adică de Sfinţii Îngeri, cei slujitori ai tainelor dumnezeieşti.
Întăreşte şi cetatea inimii noastre, apărându-o de săgeţile gândurilor viclene, ca neîncetat să fie înconjurată de curgerile rugăciunii curate. Amin!"
Citeste si: Rugăciune făcătoare de minuni. De câte ori să o rostești pe zi
Citeste si: Ce este bine sa dai de pomana de Sfanta Maria! Iti va aduce liniste sufleteasca tot anul!