Pe cât de cunoscută, pe atât de scumpă. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare în Vama Veche

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 07 ian 2024, 05:40

Pe cât de cunoscută, pe atât de scumpă

Sursa: PixaBay

Minivacanța de 1 mai se apropie cu pași repezi, iar oamenii au început să își caute locațiile ideale pentru vacanță. Iată cât a ajuns să coste o noapte de cazare în Vama Veche.

Românii încep deja să caute cele mai bune prețuri de pe litoral pentru minivacanța de 1 mai, iar cazările din Mamaia sau Vama Veche sunt cele mai populare pentru această perioadă. Iată cât a ajuns să coste o noapte de cazare în Vama Veche. 

Citește și: La ce oră începe slujba de Florii 2023 la biserică și când se poate lua salcie sfințită?

Cât costă o noapte de cazare în Vama Veche

Minivacanța de 1 mai se apropie, iar românii caută cazarea ideală pentru a petrece un weekend prelungit alături de prietenii apropiați, iar în topul preferințelor se află stațiuni precum Mamaia și Vama Veche. Românii încep să caute cazare încă din iarnă deoarece prețurile sunt mai mici, însă în stațiunile precizate mai sus, cazarea a ajuns la prețuri ridicate.

Persoanele ce nu şi-au făcut rezervări din timp, trebuie să scoată din buzunar acum la un hotel de patru stele 650 de lei pentru o singură noapte, iar la pensiuni 300 de lei, însă se mai pot găsi și pensiune unde costă 150 şi 200 de lei pe noapte, pentru Vama Veche și 1500 de lei pentru o singură noapte la un hotel de patru stele din Mamaia.

„Categoria de turişti care merge pe litoral de 1Mai este o categorie mai puţin dependentă de factorii economici, financiari, sociali, şi geopolitici. Sunt tineri care merg la distracţie, care sunt mult mai încrezători în viaţă şi mult mai optimişti decât categoria de turişti care merge vara – familiştii care sunt grijulii şi atenţi cu familiile lor. Pe tineri îi interesează să fie spectacole, să fie deschise locaţiile şi să fie cald”, spune Dragoş Răducan, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, potrivit adevarul.ro.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: De la ce a izbucnit o explozie pe o navă din șantierul naval Midia. Incidentul s-a soldat cu trei victime

Cum să îți planifici un sejur în Vama Veche fără să îți golești buzunarul

Vama Veche este una dintre cele mai căutate stațiuni de vacanță, mai ales pentru minivacanța de 1 mai, însă românii vor să găsească cele mai prietenoase variante pentru buzunarele lor. 

Pentru persoanele ce vor să economisească banii de cazare există o variantă mai ieftină, mai exact să stea la cort. Există zone speciale, cu toate condițiile, baie, dușuri, frigider și o mică bucătărie, unde prețurile să fie de la 20 de lei în sus pe noapte, de persoană. Dacă această variantă nu vă surâde, atunci puteți să dormiți pe plajă sau în mașină, nu trebuie să vă faceți griji pentru duș deoarece acestea se găsesc contra cost prin stațiune.

O altă variantă simplă pentru a economisi câțiva bani pentru cazare este de a vă caza în 2 Mai, stațiune aflată la doar 30 – 40 de minute pe jos până la Vama Veche.

Citește și: Când intră pensiile pe card în aprilie 2023? Vești bune pentru români, chiar înainte de Paște!

Sursa: vice.com, cancan.ro

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.