Pe ce dată începe Postul Sfintei Marii 2024: Ce este interzis să faci până pe data de 15 august și când este dezlegare la pește

Autor: Cristina Mocanu

Pe ce dată începe Postul Sfintei Marii 2024

Sursa: pixabay.com

Creștinii ortodocși urmează să intre în Postul Sfintei Marii, considerat unul dintre cele mai importante posturi din an.

Postul Sfintei Marii 2024 este considerat unul dintre cele mai importante posturi din an. Creștinii ortodocși sunt de părere că acest post îi va ajuta să își îmbunătățească viața și să își purifice sufletul. Pe ce dată începe acesta?

Pe ce dată începe Postul Sfintei Marii 2024 și ce este interzis să faci în această perioadă?

Potrivit crestinortodox.ro, Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului are loc în fiecare an pe data de 15 august, iar postul începe înaintea acestei date.

Mulți dintre creștinii ortodocși aleg să respecte această perioadă fiind convinși că vor avea parte de lucruri bune și îi va ajuta să își îmbunătățească viața sau să își purifice sufletul. Deși acest post este unul important, el nu este de lungă durată și constă în abținerea de la alimentele de dulce, în favoarea legumelor și fructelor.

În acest an, Postul Sfintei Marii începe pe data de 1 august și va dura până pe 15 august, când are loc Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Prima zi de post va începe într-o zi de joi, iar lăsatul secului va avea loc miercuri, pe 31 iulie 2024. De lăsata secului, este ultima zi în care oamenii mai pot mânca lactate, carne și ouă, urmând o perioadă de abținere de la aceste alimente, dar și de la faptele rele precum bârfa sau certurile.

Totuși, există și o excepție pe data de 6 august, atunci când este sărbătoarea Schimbării la Față, moment în care creștinii au dezlegare la pește.

De asemenea, este indicat ca persoanele care vor să țină postul să facă rugăciuni, să ajute oamenii săraci și să să se abțină de la bârfe sau alte lucruri care le poate cauza celor din jurul lor.

Citește și: Când începe postul Adormirii Maicii Domnului 2024. Ce nu e bine să faci în această perioadă

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

În postul Sf. Marii, în zilele de marți și joi, oamenii trebuie să consume legume fierte, fără untdelemn, iar sâmbăta și duminica este dezlegare la untdelemn și la vin. Pe parcursul celor două săptămâni, credincioșii se roagă la Maica Domnului și citesc în special Acatistul şi Paraclisul Maicii Domnului.

Pe întreaga durată a postului nu se fac nunți.

Rugăciunea pe care este bine să o citești în Postul Sf. Marii 2024

Se spune că pe perioada postului este bine să te rogi, de aceea creștinii ortodocși rostesc zilnic această rugăciune pentru a le merge bine tot anul:

”O, Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare, ceea ce eşti mai presus decât heruvimii şi mai cinstită decât serafimii, Fecioară de Dumnezeu aleasă, bucuria tuturor celor necăjiți; dă-ne mângâiere şi nouă, celor ce suntem în necazuri, că, afară de tine, altă scăpare şi ajutor nu avem.

Tu singură eşti mijlocitoarea bucuriei noastre, şi ca Maica lui Dumnezeu şi Maica milostivirii, stând înaintea Prestolului Preasfintei Treimi, poţi să ne ajuți nouă. Că nimeni din cei ce se roagă ţie cu credinţă nu este rușinat.

Citește și: Veste bună pentru angajații români! Patru zile libere consecutive în următoarea lună

Auzi-ne şi acum, în ziua necazului nostru, pe noi cei ce cădem înaintea icoanei tale şi cu lacrimi ne rugăm ţie. Alungă de la noi toate necazurile şi nevoile ce vin asupra noastră, întru această vremelnică viaţă şi prin atotputernica ta mijlocire, nu ne lipsi pe noi nici de veșnica şi nesfârșită bucurie, întru Împărăţia Fiului tău şi Dumnezeului nostru. Amin”

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.