Postul Sfintei Marii 2024 este considerat unul dintre cele mai importante posturi din an. Creștinii ortodocși sunt de părere că acest post îi va ajuta să își îmbunătățească viața și să își purifice sufletul. Pe ce dată începe acesta?
Pe ce dată începe Postul Sfintei Marii 2024 și ce este interzis să faci în această perioadă?
Potrivit crestinortodox.ro, Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului are loc în fiecare an pe data de 15 august, iar postul începe înaintea acestei date.
În acest an, Postul Sfintei Marii începe pe data de 1 august și va dura până pe 15 august, când are loc Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.
Totuși, există și o excepție pe data de 6 august, atunci când este sărbătoarea Schimbării la Față, moment în care creștinii au dezlegare la pește.
De asemenea, este indicat ca persoanele care vor să țină postul să facă rugăciuni, să ajute oamenii săraci și să să se abțină de la bârfe sau alte lucruri care le poate cauza celor din jurul lor.
Citește și: Când începe postul Adormirii Maicii Domnului 2024. Ce nu e bine să faci în această perioadă
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Nou beneficiu pentru pensionarele cu venit de până în 3.000 de lei. Ce gratuitate vor primi acestea
În postul Sf. Marii, în zilele de marți și joi, oamenii trebuie să consume legume fierte, fără untdelemn, iar sâmbăta și duminica este dezlegare la untdelemn și la vin. Pe parcursul celor două săptămâni, credincioșii se roagă la Maica Domnului și citesc în special Acatistul şi Paraclisul Maicii Domnului.
Pe întreaga durată a postului nu se fac nunți.
Rugăciunea pe care este bine să o citești în Postul Sf. Marii 2024
Se spune că pe perioada postului este bine să te rogi, de aceea creștinii ortodocși rostesc zilnic această rugăciune pentru a le merge bine tot anul:
”O, Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare, ceea ce eşti mai presus decât heruvimii şi mai cinstită decât serafimii, Fecioară de Dumnezeu aleasă, bucuria tuturor celor necăjiți; dă-ne mângâiere şi nouă, celor ce suntem în necazuri, că, afară de tine, altă scăpare şi ajutor nu avem. Tu singură eşti mijlocitoarea bucuriei noastre, şi ca Maica lui Dumnezeu şi Maica milostivirii, stând înaintea Prestolului Preasfintei Treimi, poţi să ne ajuți nouă. Că nimeni din cei ce se roagă ţie cu credinţă nu este rușinat.
Citește și: Veste bună pentru angajații români! Patru zile libere consecutive în următoarea lună
Auzi-ne şi acum, în ziua necazului nostru, pe noi cei ce cădem înaintea icoanei tale şi cu lacrimi ne rugăm ţie. Alungă de la noi toate necazurile şi nevoile ce vin asupra noastră, întru această vremelnică viaţă şi prin atotputernica ta mijlocire, nu ne lipsi pe noi nici de veșnica şi nesfârșită bucurie, întru Împărăţia Fiului tău şi Dumnezeului nostru. Amin”