Pe ce dată intră pensiile în luna octombrie: Unii pensionari vor primi în plus un ajutor din partea statului. Despre ce sumă ce este vorba?

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 01 oct 2023, 10:37

Unii pensionari vor primi în plus un ajutor din partea statului.

Sursa: pixabay.com

Președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, a anunțat pe ce dată vin pensiile în luna octombrie, dar și banii pe care îi vor primi în plus anumiți pensionari.

În luna octombrie, pe lângă pensii, anumite persoane urmează să primească un ajutor financiar din partea statului. Cine sunt pensionarii care vor primi bani în plus?

Pe ce dată intră pensiile în octombrie?

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii din România, a anunțat într-un interviu acordat Antena 3 CNN detalii importante despre momentul în care vor fi plătite pensiile în luna octombrie și despre ajutorul financiar acordat unui număr semnificativ de pensionari.

Daniel Baciu a precizat că începând cu luna octombrie, pensiile vor fi achitate începând de luni, iar o veste bună pentru pensionari este că, pe lângă pensia obișnuită, se va acorda și cea de-a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de Ordonanța 168/2022. Această ordonanță stabilește condițiile de acordare a ajutorului financiar și vizează pensionarii din sistemul public de pensii cu domiciliul în România, ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 3.000

de lei.

Citește și: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii

Cine primește ajutorul financiar și care va fi valoarea acestuia?

Ajutorul financiar se acordă în două tranșe egale. Iată detaliile:

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

  • - Pensionari cu venituri până în 1.500 de lei vor primi 1.000 de lei.
  • - Pensionari cu venituri între 1.501 și 2.000 de lei vor primi 800 de lei.
  • - Pensionari cu venituri între 2.001 și 3.000 de lei vor primi 600 de lei.

 

Este important de menționat că aceste sume sunt separate de pensie și vor fi evidențiate distinct pe taloanele de pensie.

Prima tranșă a acestui ajutor financiar a fost acordată în luna ianuarie, iar cea de-a doua tranșă va începe să fie achitată începând cu luna octombrie.

Beneficiarii Ajutorului Financiar

Peste 4 milioane de pensionari se vor bucura de această a doua tranșă a ajutorului financiar. Această măsură are ca scop sprijinirea pensionarilor cu venituri mai mici, contribuind la îmbunătățirea nivelului lor de trai.

Citește și: Iarnă 2023: Când va cădea prima ninsoare în România din acest an?

Astfel, pensionarii din România pot aștepta cu nerăbdare achitarea pensiilor în luna octombrie, împreună cu a doua tranșă a ajutorului financiar, care vine în sprijinul celor cu venituri mai mici. Aceste măsuri reprezintă un efort pentru a asigura o viață mai bună pentru pensionari și pentru a combate inechitățile în sistemul de pensii.