Pe ce dată intră pensiile pe card în luna februarie. Anunțul important făcut de președintele Casei Naționale de Pensii

Autor: Diana Bostan

Când intră pensiile pe card în luna februarie

Sursa: Pexels

Preşedintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, vine cu vești bune pentru seniori. Acesta a anunțat data la care vor intra pensiile în luna februarie.

Viramentul pensiilor românilor în luna februarie 2024 reprezintă un moment cu semnificație deosebită pentru majoritatea bătrânilor, cu atât mai mult cu cât veniturile lor au fost recent indexate. Cu toate acestea, data la care banii pensionarilor vor fi disponibili în luna februarie poate varia în funcție de modalitatea aleasă de aceștia pentru efectuarea plății.

Pe ce dată vor intra pensiile în luna februarie

Modul în care pensionarii români își primesc pensiile a devenit o alegere personalizată, cu unii optând să le fie aduse de poștaș, în timp ce alții au preferat plata pe card. Odată cu creșterea punctului de pensie la 2.081 de lei începând din ianuarie 2024, aceasta reprezintă cea mai semnificativă majorare a punctului de pensie înregistrată de la un an la altul, conform datelor de la Casa Națională de Pensii.

Citește și: Românii care au cea mai mică pensie din România: Simona Bucura Oprescu “Având munca declarată, vei avea apoi şi ceea ce meriți de la statul român.”

Pentru pensionarii care au optat pentru plata pensiei în cont curent sau prin intermediul cardului bancar, data stabilită pentru primirea banilor este situată între 12 și cel târziu 13 ale fiecărei luni.

Această alegere modernă de plată oferă pensionarilor un acces rapid și eficient la veniturile lor, eliminând necesitatea unor demersuri suplimentare și întârzieri.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Astfel, acești beneficiari se pot aștepta ca pensiile lor pentru luna februarie să fie creditate pe cardul lor în zilele de luni, respectiv 12 februarie, sau marți, 13 februarie, asigurându-le posibilitatea de a gestiona mai ușor bugetul personal.

Anunțul important făcut de Daniel Baciu

Președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, a comunicat că în sistemul public, pensiile pentru luna ianuarie au fost integral achitate.

De asemenea, a informat că procesul de achitare a pensiilor pentru luna februarie este în desfășurare, menționând că 90% din suma alocată Companiei Naționale de Poștă a fost deja transferată către Compania Națională Poșta Română.

Citește și: Ce români se pot pensiona anticipat? Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat condițiile

Baciu a afirmat că mâine se va efectua ultimul virament de 10% către Compania Națională de Poștă și, totodată, se va efectua viramentul pentru toți beneficiarii care au ales plata prin bancă, prin cont bancar.

El a asigurat că nu există probleme, iar toate plățile către beneficiarii pensionari sunt în conformitate cu graficul stabilit.

”Vreau să vă spun că nu sunt probleme, suntem în grafic cu toate plățile către beneficiarii noștri pensionari", a dezvăluit președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, în cadrul unei emisiuni.