Pe ce dată se sărbătorește Sfântul Daniel în 2023: Mesaje frumoase cu ”La mulți ani” pentru cei care poartă acest nume

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 08 dec 2023, 14:39

Care este data la care este pomenit Sfântul Daniel în anul 2023

Sursa: freepik

Creștinii ortodocși sunt pregătiți pentru toate sărbătorile din luna decembrie, una dintre ele fiind cea în care e pomenit Sfântul Daniel.

Sfântul Daniel este celebrat în luna decembrie, iar acesta este considerat ocrotitorul celor care au emigrat sau au fost duși în exil. În ziua în care este pomenit Sfântul Daniel este și onomastica celor ce îi poartă numele acestuia, iar acestea sunt cele mai frumoase mesaje pentru sărbătoriții zilei.

Când este sărbătorit Sfântul Daniel?

Sfântul Daniel este celebrat în fiecare an la data de 17 decembrie, iar acesta este considerat ocrotitorul celor care au emigrat sau au fost duși în exil.

Acesta s-a născut cu 460 de ani înainte de Mântuitorul Iisus Hristos, din seminția lui Iuda, iar în momentul în care Ierusalimul a fost cucerit de împăratul babilonian Nabucodonosor, Sfântul Daniel, alături de trei tineri ce sunt pomeniți tot la data de 17 decembrie, Anania, Azaria și Misail, au fost luați robi.

Nabucodonosor o observat înțelepciunea Sfântului Daniel, alături de cei tineri, însă acesta a fost foarte atent la tot ce îi oferea împăratul, refuzând astfel bucatele pe care acesta i le oferea.

Sfântul Daniel a fost singurul ce a reușit să îi explice visele pe care împăratul Nabucodonosor le avea, vise pe care vrăjitorii nu reușeau să de deslușească.

Citește și: Când este Sfântul Daniel. Data la care este sărbătorit marele sfânt în calendarul creștin ortodox

Cei trei tineri au fost puși să se închine unei statui în care se află împăratul, iar după ce au refuzat, Nabucodonosor a poruncit să îi arunce în cuptorul încins, însă Dumnezeu a făcut o minune și a transformat focul în rouă.

Daniel nu a trecut prin același chin deoarece acesta primise numele Baltazar de la Asfanez, conducătorul eunucilor de la palatul lui Nabucodonosor, fiind un nume important pentru împărat.

După ce Sfântul Daniel decide să refuze să se închine idolilor, acesta este aruncat în groapa leilor, de unde iese însă fără nicio zgârietură. În următoarea perioadă, Sfântul Daniel a mai fost aruncat în groapa leilor, aceștia fiind în continuare inofensivi, relatează alba24.ro. Împăratul Cirus le-a permis evreilor să se întoarcă în țara de origine, însă Sfântul Daniel a decis să

rămână cu persoanele care nu s-au mai întors, astfel a ajuns să fie ocrotitorul celor care au emigrat sau au fost duși în exil. 

Mesaje pentru sărbătoriții zilei

La data de 17 decembrie este pomenit Sfântul Daniel, iar peste 100.000 de români îi poartă numele acestuia sau alte derivate ale lui, motiv pentru care am pregătit o listă care să cuprindă mesaje, felicitări și urări care să le facă onomastica cât mai bună sărbătoriților.

Iată cele mai frumoase mesaje pentru cei ce își serbează onomastica în ziua în care este pomenit Sfântul Daniel:

 

La mulţi ani, Daniel! Să trăieşți cu numele şi să ai parte de tot ce-ţi doreşți!

Cu ocazia sărbătoririi numelui primiți un sincer „La mulți ani”, multă sănătate multe realizări și tot ce va doriți lângă cei dragi.

Este minunat să știi că cineva te place, cineva se gândește la tine, cineva are nevoie de tine…dar e și mai minunat să știi că există cineva care nu-ți uită niciodată

ziua de nume. La Mulți Ani!

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Felicitări dragul meu cu ocazia aceastei zile. Îți urez să fii mereu sănătos, energic și plin de bucurie. La mulți ani!

Fie că această zi să-ți dechidă poarta unui viitor plin de succese, Dumnezeu să-ți dea un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, sănătate, împliniri și multă iubire! La mulți ani!

Azi e ziua ta, bucură-te din plin de ea! La mulţi ani!

Azi e ziua ta, ziua numelui tău, un nume frumos și simplu. Să fii cuminte și să asculți de prietenii tăi, pentru că noi îți dorim numai bine, fericire și să ai parte de toată fericirea din lume! La mulţi ani!

Citește și: Mesaje Sfântul Daniel 2022. Transmite-le cea mai frumoasă și originală urare celor care își sărbătoresc onomastica pe 17 decembrie

Îţi doresc că de ziua numelui tău să ţi se împlinească toate dorinţele, să fii fericit, iubit, să ai parte numai de raze de soare în viaţă. La Mulţi Ani!

Azi, de ziua numelui, îți urez și eu să fii iubit(a) și să ai parte de tot ce îți doreșți. La mulți ani!

Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate şi fericire. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!

Că o lumina caldă ai apărut în calea mea, ai intrat în viață mea și mi-ai arătat cum să fiu un om mai bun, mai blând și mai înțelegător. Mulțumesc că mă călăuzesti și că ai grijă de mine! La mulţi ani fericiţi, Dana!

Îmi luminezi întreagă zi cu zâmbetul tău și îmi luminezi viață cu bunătatea și felul tău frumos de a fi. Aș vrea să îmi fii aproape mereu, cum ai fost și până acum, și să mă bucur în fiecare zi de puritatea și căldură sufletului tău. La mulţi ani fericiţi!

Fie că din această zi sfânta, în drumul lin al vieții tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. Multă sănătate! La mulți ani!

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.