Pe ce dată urmează să fie livrate pensiile în iulie 2024: Banii vor fi virați prin poștă sau pe card la  termene diferite

Autor: Cristina Mocanu

În luna iulie 2024, pensionarii din România se pregătesc să primească pensiile în două etape distincte

Sursa: freepik.com, ro.pinterest.com

Care este data la care urmează să fie virate pesniile în luna iulie 2024?

În lunile de vară, pensionarii din România așteaptă cu nerăbdare momentul în care vor primi pensiile lunare. Procesul de distribuire a acestora se desfășoară în două etape distincte, în funcție de modalitatea de livrare aleasă: prin Poșta Română sau direct pe card bancar. Aceste diferite metode de distribuție asigură că toți beneficiarii își primesc drepturile într-un mod eficient și organizat.

Pe ce dată sunt virate pensiile în iulie 2024?

În luna iulie 2024, pensionarii din România se pregătesc să primească pensiile în două etape distincte, în funcție de modalitatea de livrare: prin poștă sau pe card bancar. Această diferențiere în datele de plată reflectă procedurile diferite implicate în fiecare metodă de distribuție.

Potrivit capital.ro, pentru cei care primesc pensiile prin Poșta Română, distribuirea începe la începutul lunii iulie și se încheie până la mijlocul lunii.

În mod obișnuit, procesul de distribuție se desfășoară între 2 și 10 iulie. Totuși, în cazuri excepționale, pot apărea întârzieri, dar autoritățile se asigură că majoritatea celor 4,75 milioane de pensionari sunt acoperiți până la termenul final. În cazurile rare când nu sunt găsiți la domiciliu, beneficiarii sunt informați să ridice drepturile bănești și documentele aferente de la ghișeele poștale în termen de două zile lucrătoare.

Pe de altă parte, pensionarii care optează pentru primirea pensiilor pe card bancar beneficiază de un proces mai rapid, începând cu transferurile începând din prima zi a lunii iulie și finalizându-se până

pe 12 iulie. Cu toate că data limită oficială este 12 iulie, majoritatea plăților sunt efectuate până în ziua anterioară, pentru a evita orice întârziere datorată weekendului (13 iulie fiind într-o sâmbătă).

Citește și: Deciziile de recalculare a pensiilor ajung abia după 1 septembrie la unii români! Cum explică reprezentanții Casei de Pensii această întârziere

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

Casele de Pensii din România sunt ocupate cu recalcularea a 5 milioane de pensii

În plus față de data efectivă a plăților, o altă schimbare importantă în luna iulie 2024 este procesul de recalculare a pensiilor. În acest moment, Casele de Pensii din România sunt ocupate cu recalcularea a 5 milioane de pensii, din care aproximativ 3 milioane vor beneficia de creșteri semnificative. Acest proces de recalculare are scopul de a ajusta valoarea punctului de referință, luând în considerare perioadele de contribuție, stabilitatea și alte puncte asociate cu anii suplimentari de muncă.

Recalcularea este un efort major pentru a asigura că pensionarii primesc sumele corecte, în concordanță cu contribuțiile lor și perioadele de serviciu.

De asemenea, este important ca pensionarii să fie informați cu privire la modalitățile disponibile pentru primirea pensiilor pe card bancar. Procesul implică deschiderea unui cont curent personal la instituțiile financiare corespunzătoare, în care vor fi transferate automat plățile lunare. Pentru a facilita acest proces, se recomandă ca beneficiarii să se adreseze casei teritoriale de pensii cu o cerere însoțită de o copie a extrasului de cont, confirmată prin scrisoare recomandată.

Întrucât recalcularea pensiilor poate avea un impact semnificativ asupra veniturilor lunare ale pensionarilor, este esențial ca aceștia să fie la curent cu toate informațiile și să colaboreze cu autoritățile pentru a asigura un proces eficient și corect. Cu toate că majoritatea beneficiarilor vor vedea creșteri în cuantumul pensiilor lor, sistemul de pensii din România garantează că niciun pensionar nu va primi o sumă mai mică decât cea deja stabilită anterior recalculării.

Citește și: Emiterea deciziilor de recalculare a pensiilor nu va fi amânată: Daniel Fenechiu „Sunt convins că sunt dificultăți, pentru că în momentul de față este și un proces de informatizare al Casei Naționale de Pensii”

Astfel, luna iulie 2024 aduce cu sine atât bucurii, cât și provocări pentru pensionarii din România. În timp ce majoritatea vor primi pensiile mai devreme și vor beneficia de creșteri substanțiale în urma recalculării, este esențial să fie conștienți de termenele de plată și de procedurile necesare pentru a asigura o primire fără probleme a drepturilor lor bănești lunare.