Pe ruta Braşov Chişinău - Câţi km sunt, cât timp faci şi ce poţi vedea pe geam?

Author: Diana Tilă

Biletul pentru călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Braşov la Chişinău costă în jur de 90 - 130 de lei. Distanţa dintre cele două oraşe este de 374 km şi există mai multe ore disponibile pentru plecare. Conform specialistilor, cel mai rapid autocar face în jur de 6 ore şi jumătate, iar plecarea din Braşov spre Chişinău se face de obicei din staţiile Autogărilor Bartolomeu şi Transbus.

Exista curse zilnic pe această rută, dar cele mai multe solicitări sunt pentru weekend

Cei care se urcă în autobuz sau autocar sunt în general studenţi, români din Republica Moldova care lucrează în România la Braşov sau împrejurimi sau moldoveni de peste Prut care locuiesc în România şi se întorc frecvent la rude şi prieteni la Chişinău.

Puţini sunt cei care fac această călătorie doar pentru turism, dar în ultimii ani numărul lor a crescut. Moldovenii sunt atraşi de frumuseţea Brașovului atât iarna când pot veni la ski în Poiană sau în staţiunile din împrejurimi, cât şi vara, admirând munţii mângâiaţi de razele soarelui şi de apele curgătoare.

Şi totuşi, prin ce puncte treci pe această rută şi ce poţi vedea pe geam?

Mulți călători, dacă nu lucrează la laptopuri, nu ascultă muzică sau nu se odihnesc, preferă să privească pe geam și să se bucure de peisajele variate și de schimbările peisagistice pe parcursul călătoriei. Este o modalitate minunată de a călători și de a contempla frumusețea naturii și a zonelor urbane de-a lungul drumului.

Călătorind de la Braşov la Chişinău

Ai fost la casa de bilete de autobuz sau autocar Brasov Chisinau, iar apoi în funcţie de ora pe care ai ales-o, te poţi prezenta la îmbarcare.

Călătoria cu autocarul sau autobuzul Brasov Chisinau oferă o experiență remarcabilă, îmbinând peisaje montane pitorești cu întâlnirea cu orașe și locuri cu o istorie și cultură bogată.

De la Brașov, traseul călătoriei te poartă pe drumul spre Bod și apoi spre Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc, oferind priveliști frumoase ale munților din zonă. Odată ce ajungi la Târgu Ocna, simți cum aerul devine mai rece și mai proaspăt, iar munții mai înalți îți salută drumul.

După aceasta, călătoria continuă prin localitățile mai mari precum Onești, Bacău și Roman, unde drumul devine mai drept, semn că ai coborât din munte. La trecerea prin aceste orașe, te poți bucura și de farmecul lor urban, deopotrivă contrastant și complementar cu peisajul natural din jur.

Odată ce ajungi la Iași, te afli la doar un pas de granița cu Republica Moldova. Drumul de la Iași la Ungheni este scurt, iar traversarea Prutului este un moment emoționant, întrucât te confrunți cu imaginea a două țări surori, unite prin limbă și cultură, dar separate de o graniță.

După ce treci de graniță, te întâmpină oameni prietenoși și ospitalieri, vorbind limba română cu un accent inconfundabil. Traseul continuă pe E58 prin Călăraşi din Republica Moldova, finalizându-se în capitala Chișinău.

Avantajele călătoriei cu autocarul pe ruta Braşov - Chişinău

În timp ce poate fi obositor să conduci mașina personală pe o distanţă de mai bine de 300 de km şi să ajungi epuizat la destinaţie, călătoria cu autocarul poate fi o alternativă deseori mai interesantă.

Pe lângă aspectele practice, cum ar fi comoditatea şi accesibilitatea transportului, ai posibilitatea să te relaxezi, să te bucuri de peisaje variate, să lucrezi sau pur şi simplu să socializezi cu persoana de lângă tine.

Dacă priveşti pe geam când călătoreşti pe ruta Brasov Chisinau poţi descoperi frumuseţea Carpaţilor Orientali, să admiri oraşele vii şi să te bucuri de emoţia de a trece din România în Republica Moldova. În plus, acum poţi găsi bilete de autobuz sau autocar chiar şi online.

 

 


În cadrul emisiunii ”Follow us”, make-up artistul Mirela Vescan a discutat despre noile tendințe în machiaj pentru anul următor, oferind perspective interesante despre direcția în care se îndreaptă industria de frumusețe.