Pedepse dure pentru cei care nu respectă izolarea. Ludovic Orban a prezentat noile modificări: "Este introdusă o nouă infracțiune"

Autor: B.H.

Pentru că au existat mai multe cazuri în care oamenii nu au respectat izolarea la domiciliu, autoritățile au luat decizia de a modifica legea în acest sens. Ludovic Orban a prezentat noile modificări.

În această dimineață, Ludovic Orban a prezentat prin intermediul unei declarații de presă schimbările făcute de autorități în privința Codului Penal pentru cei care nu respectă măsura izolării la domiciliu, dar și celalte măsuri luate pentru a controla epidemia de coronavirus apărută în România.

Citeste si: Plamani sanatosi- Plantele care te ajuta sa ai plamanii sanatosi

Pedepse dure pentru cei care nu respectă izolarea. Ludovic Orban a prezentat noile modificări

Nerespectarea măsurii izolării la domiciliu a dus la apariția unor noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Pentru a-i obliga pe oameni să nu iasă din case în cazul în care s-au întors din zonele de risc, autoritățile au decis ca pedepsele în cazul celor care nu respectă interdicția să fie mult mai dure.

Citeste si: Somaj tehnic: ce inseamna si cati bani se dau in somaj tehnic

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ludovic Orban a precizat că s-a decis modificarea Codului penal în cazul infracțiunilor legate de epidemia de coronavirus. Cei care nu respectă izolarea la domiciliu se vor alege cu dosar penal. Mai mult, s-a decis introducerea unei noi infracțiuni: omisiunea de a da date. Persoanele care ascund informații legate de locul din care vin sau nu oferă informații complete vor fi pedepsite și li se poate întocmi dosar penal.

"Am luat o decizie importantă de modificare a Codului penal privitoare la infracțiunile care se petrec în contextul epidemiei de coronavirus. Am decis majorarea pedepselor pentru falsul în declarații. În cazul în care comite un fals și nu spune din ce țară vin, vor suferi consecințele legii. Înseamnă că ei comit o infracțiune care va fi pedepsită cu închisoare. Am majorat pedepsele pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Cine nu respectă carantina sau măsurile dispuse de autorități, trebuie să știe că li se va întocmi dosar penal. Nu puteam accepta ca cetăţeni iresponsabili- izolaţi sau în carantină- să umble prin societate şi să infecteze alte persoane. Datoria Guvernului este să apare sănătatea cetățenilor, vom lua măsuri oricât de dure pentru a-i pedepsi pe cei care nu respectă regulile. Este introdusă o nouă infracțiune, omisiunea de a da date.
În cazul în care în cursul unei anchete, cineva nu dă informații complete, se consideră că este o omisiune și, și în această situație, se poate constitui dosar penal.",
a precizat Ludovic Orban.

Citeste si: SUA suspendă emiterea de vize în ţări din întreaga lume, din cauza crizei noului coronavirus