Pele, singurul fotbalist care a câștigat de trei ori Cupa Mondială, a murit la vârsta de 82 de ani

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 29 sep 2023, 07:05

Pele, singurul fotbalist care a câștigat de trei ori Cupa Mondială, a murit la vârsta de 82 de ani

Sursa: Facebook Pele

Doliu nemărginit în fotbalul mondial, Pele, singurul fotbalist care a câștigat de trei Cupa Mondială a murit la vârsta de 82 de ani, după ce a pierdut lupta cu o boală nemiloasă.

Pentru iubitorii de fotbal, anul 2022 se încheie cu o veste tragică. Celebrul fotbalist brazilian, Pele, s-a stins din viața la vârsta de 82 de ani, într-un spital din Santos. Lumea fotbalului este îngenunchiată de durere după dispariția celui care a cucerit trei titluri mondiale cu selecționata „Carioca”. 

Care este cauza decesului celebrului fotbalist Pele

Pele se afla pe patul de moarte de dinainte de Crăciun. Fotbalistul era internat în spitalul Israelita Albert Enstein, acolo unde prima îngrijiri medicale în urma disfuncției cardiace și renale, cu care se lupta din cauza

cu cancerului de colon care i-a fost depistat în septembrie 2021, potrivit fanatik.ro.

Pele este considerat de mulți specialiști cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor. Născut pe 23 octombrie 1940, legendarul brazilian a debutat la profesioniști la vârsta de 15 ani, în tricoul lui Santos, și la 16 ani făcea parte deja din echipa națională a Braziliei. A câștigat 21 de trofee cu Santos și este în continuare singurul jucător cu trei Cupe Mondiale în palmares (1958, 1962, 1970), potrivit digisport.ro.

77 de goluri în 92 de meciuri a reușit Pele pentru naționala ”Selecao” și este cel mai bun marcator.

643 de reușite în 659 de apariții a bifat brazilianul la Santos.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Raportul autopsiei baschetbalistei Alessia Maria Raiciu contrazis de fostul medic al Naționalei de Fotbal, Pompiliu Popescu- De ce a murit, de fapt, tânăra la doar 18 ani

Pele a fost căsătorit de trei ori

Prima soție a lui Pele a fost Rosemeri dos Reis Cholbi, împreună cu care a avut doi copii, Kely Cristina și Edson. Cei doi au divorțat în 1982, iar brazilianul s-a recăsătorit în 1994 cu Assiria Lemos, care i-a dăruit gemenii Joshua și Celeste.

După un nou divorț în 2008, Pele s-a căsătorit a treia oară în 2016, cu Marcia Aoki, femeie de care se spune că ar fi fost îndrăgostit încă de la mijlocul anilor 1980.

Brazilianul a mai avut două fiice din două relații extraconjugale, însă doar una dintre ele, Flavia Kurtz, a fost recunoscută oficial.

După ce s-a retras din activitate, Pele a fost ambasador UNICEF, a fost imaginea unora dintre cele mai mari branduri din lume și a jucat în câteva filme, poate cel mai cunoscut fiind chiar cel despre viața sa, din 2016.

Citește și: Doliu în lumea sportului! Un ciclist a murit subit în somn, la doar 37 de ani- Asemănare izbitoare cu moartea baschetbalistei Alessia Maria Raiciu