Pelerinaj cu scandal la moastele Sfantului Dumitru

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 16 oct 2020, 16:30

Mii de oameni s-au strans la procesiunea de aducere a moastelor Sf. Dumitru. Un barbat a fost retinut dupa ce s-a incaierat cu jandarmii.

Barbatul din imagini sustine ca a stat impreuna cu sotia sa la coada, inca de la primele ore ale diminetii. Insa in jurul pranzului a iesit din rand si a mers la toaleta. Nu a primit niciun bon la iesire, asa ca la intoarcere sustine ca jandarmii nu l-au mai lasat in intre. Cel putin ciudat este faptul ca atunci cand echipa stirilor Kanal D s-a apropiat de galagiosi, oamenii legii i-au impiedicat sa filmeze incidentul.

Mai bine de 15 minute a incercat barbatul sa ii covinga pe jandarmi sa il lase inapoi langa familie, in zadar, insa. Inainte de a fi condus la sectie pentru legitimare sotia acestuia s-a pus in fata masinii Jandarmeriei si le-a cerut sa fie luata si ea.

Totul a inceput, spun martorii de la un bon, pe care enoriasii trebuiau sa-l prezinte la intrarea in curtea Patriarhiei.

Pentru ca bonurile impartite de Politia Locala s-au terminat repede oamenii au fost nevoiti sa suporte consecintele. Putini au fost cei care au reusit sa se abtina de la nevoile fizice si sa ramana in rand, majoritatea fiind formata din batrani si suferinzi.

Insa nu toti isi propusesea sa se mantuiasca prin orele de asteptare pana la moastele Sfintilor. Au fost si enoriasi care au fentat coada si au atins raclele inainte de a incepe procesiunea.

Aglomeratia care s-a format a fost un adevarat chin pentru credinciosi. Insa au fost si persoane care au avut de castigat in urma procesiunii: cersetorii si comerciantii.

Moastele Sfantului Dimitrie cel Nou, ale Sfantului Mucenic Artemie si icoanele Sfintei Imparatese Elena, dar si ale Sfantului Imparat Constantin cel Mare au fost aduse astazi la Bucuresti de o delegatie a Bisericii Greciei. Maine Sfanta Liturghie se va tine in Catedrala Patriarhala.
Slujba de sambata va fi oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Dionisie, iar duminica de Patriarhul Daniel.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

##VIDEO83914##