Pelerinaj in judetul Vaslui! Icoana parintelui Arsenie Boca a plans

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 07:16

Ca sa se convinga de faptul ca lacrimile sunt reale, un preot a fost trimis de Episcopia Husilor sa verifice minunea.

In tot acest timp, mii de oameni au venit sa se roage si sa se inchine la troita. Vestea ca de pe chipul pictat al lui Arsenie Boca s-a scurs o lacrima a ajuns pana la mai-marii episcopiei Husilor care si-au trimis un reprezentant ca sa vada cu ochii lui miracolul. Parintele protopop a asteptat ca cei aflati inauntru sa-si incheie rugile, abia apoi a intrat, inchinandu-se prelung.

Inauntru n-a zabovit mult.

Doar cateva clipe, cat a studiat cu atentie icoana. Preotul care a venit a facut o prima evaluare, insa stabilirea autenticitatii lacrimilor sfantului Ardealului se poate face doar intr-un laborator de specialitate. Pana atunci, troita din Puscasi a devenit loc de pelerinaj.

Minune sau nu, doua mii de credinciosi au trecut deja pe la icoana duhonvicului. De la batrani, sarmani, ologi  pana la  oameni aflati in necaz, credinciosii au sarutat pictura si s-au rugat neincetat, convinsi ca vor avea parte de un miracol. 

Miscati de semnul pe care-l considera divin, au asternut in fata ei un covor de candele si de flori.

Femeia, a carei viata s-a schimbat complet de cand icoana adusa in dar de fiu a inceput sa lacrimeze, se simte si acum coplesita de emotie.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Despre

preotul luminat, se spunea ca citeste sufletul oricui ca pe-o carte deschisa. Chiar daca an de an, oameni din toata tara isi cauta alinarea la mormantul sau, ce se-ntampla acum, in micul sat din Vaslui, nu e privit cu ochi buni. Sunt voci care spun ca orice icoana care plange prevesteste ceva rau!

Altii spun ca parintele plange pentru pacatele grele si multe pe care le vede de sus.