PELERINAJ la Galati. Zeci de preoti si sute de credinciosi au venit sa se inchine la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 19:28

A fost procesiune mare aseara, in Galati! Zeci de preoti si sute de credinciosi au format alai mare in urma icoanei Maicii Domnului, despre care se spune ca ar fi facatoare de minuni.

Nu putini au fost cei care au stat in picioare ore in sir, pentru a se inchina la ea. Icoana a fost adusa in oras de la o manastire din nordul judetului, unde poate fi gasita si in restul anului. Povestea ei cutremuratoare incepe in urma cu 4 secole, cand biserica in care se afla a fost incendiata.

Totul a ars din temelii, iar icoana nu a mai fost de gasit pe nicaieri.

Oamenii au presupus din start ca s-a facut scrum in flacarile care au mistuit si restul lacasului de cult. Dar se inselau. Cateva luni mai tarziu, un cioban o gaseste din pura intamplare pe un camp aflat la cateva zeci de metri distanta de locul incendiului.

Era neatinsa de flacari, in ciuda faptului ca tot pamantul din jurul ei fusese parjolit. Chiar pe acel loc a fost ridicata biserica in care se afla si astazi.

De atunci, in fiecare an, cu o zi inaintea sarbatorii de „Schimbare la fata”, icoana vine in pelerinaj la Galati, unde este luata cu asalt de credinciosii care spera cu tarie intr-o minune. Se spune ca icoana ii ajuta pe cei aflati in mare nevoie. Iar atunci cand credinta este mare, minunile chiar se intampla.

##VIDEO119131##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta