Pelerinaj la icoana care plange!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 07:26

Incet-incet, pelerinajul de la mormantul parintelui Arsenie Boca se muta la Vaslui

In satul de care, pana saptamana trecuta, nu stia nimeni, s-au adunat, ieri, mii de oameni. Bolnavi, necajiti si veniti de departe, cu totii se roaga la icoana sfantului care plange. Icoana parintelui Arsenie Boca, din comuna Puscasi, a devenit principala atractie pentru crendinciosii din toata tara. Manati de boli si de necazuri, oamenii vin de la sute de kilometri distanta ca sa vada cu ochii lor minunea si sa se roage.

De cand au auzit ca icoana lacrimeaza, sunt tot mai multi cei care trec pragul troitei din satul care pana mai ieri, nimeni nu stia ca exista pe harta Romaniei. Cozile de masini s-au intins pe kiloemtri intregi, iar numarul pelerinilor aproape ca l-a depasit pe cel al localnicilor.

Cu totii cred intr-o minune, ating icoana cu hainele lor sau a celor bolnavi si spera ca sfantul sa le asculte rugaciunile.


Localnicii din Puscasi sunt uimiti, n-au vazut la ei in sat atatea suflete de cand sunt. Totusi, se intreaba in fiecare zi de ce tocmai la ei in ograda a aparut minunea?

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Icoana a fost adusa de un localnic de la manastirea Prislop si a depus-o la troita de langa casa, in ziua de Sfantul Gheorghe.