Pelerinaj la Viscri, LOCUL PREFERAT al Printului Charles al Marii Britanii VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 04:58

Printul Charles adora locurile din Transilvania si se mira de fiecare data de ce romanii nu stiu sa isi aprecieze frumusetile locurilor.

Asta realizam si noi atunci cand ajungem in satele transilvane. Ne dam seama ca noi, romanii, nu stim sa punem in valoare ceea ce avem. Si poate ca nimeni nu stia nimic despre Viscri, daca insusi mostenitorul coroanei britanice nu ar fi venit aici. Asta crede Sara Dots, veterana satului, pe care am gasit-o la poarta bisericii fortificate.

Femeia, trecuta de mult de prima tinerete, ne este ghid. Vorbeste trei limbi straine, asa ca nu are dificultati sa discute cu turistii straini.
Cu Printul Charles se intalneste mereu si stie tot ce misca in comunitate, ba tine chiar si evidenta populatiei.
Mariana este gospodina preferata a Printului Charles atunci cand acesta poposeste pe meleagurile noastre. Ea este cea care ii gateste bucate alese.

Cum printul nu e aici, turistii sunt cei care se bucura in lipsa sa de toate bunatatile. Si nu sunt deloc putini! Anual peste 12 000 de turisti viziteaza Viscri.
Adora casele de chirpici conservate perfect de doua sute de ani si nu cer confort. Daca strainii isi planifica vacantele la Viscri, romanii ajung de cele mai multe ori din intamplare in sat.

Si poate treaba ar merge mai bine daca si autoritatile ar face ceva pentru mana de sate din Transilvania, considerate de altii bijuterii inestimabile. Satul are nevoie ca drumurile sa fie asfaltate pentru ca vizitatorii sa poata ajunge mai usor.


 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.