Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 19 sep 2024, 23:58

Ilie Năstase a dezvăluit ce pensie are

Sursa: Facebook Ilie Năstase

Ilie Năstase, fostul mare tenismen și prima legendă a tenisului românesc, se confruntă cu o dezamăgire majoră după recalcularea pensiilor din acest an.

Deși așteptările erau mari, pensia lui Ilie Năstase a rămas neschimbată, ceea ce l-a revoltat pe acesta. Fostul sportiv, ajuns acum la 78 de ani, primește, în continuare, o pensie de 1.435 de lei pe lună, în ciuda carierei sale de succes și a contribuțiilor lui la sportul românesc.

Ilie Năstase este revoltat că nu i s-a mărit pensia la recalculare

Năstase nu s-a ferit să își exprime dezgustul față de decizia autorităților. Fostul tenismen este dezamăgit că, în ciuda recalculării, pensia lui nu a crescut nici măcar cu un leu. Acesta este de părere că un om de rând nu poate trăi cu o astfel de pensie. Totodată, Ilie Năstase a făcut referire la sumele infime pe care le primește, în contrast cu rolul său important în sport și cu poziția de general-maior în Armata Română.

„1.435 de lei este pensia mea de ani buni. Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu. Nu am primit nici măcar vreo hârtie oficială legată de vreo posibilă schimbare a pensiei. Am ieșit cu gradul de locotenent-colonel la pensie și am lunar în cont suma de 1.435 de lei. Nici mai mult, nici mai puțin! Am optat să primesc pensia pe card, așa că nu am nicio treabă cu poștașul pe partea asta.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Citește și: Ilie Năstase, dornic să devină tată la 77 de ani! „Vreau să fac, am o vârstă”. Ce răspuns a primit din partea soției

E adevărat că am gradul de general, pe care l-am primit, repet a mia oară, la modul de distincție extraordinară. La superlativ, iar gradul nu a fost și nu este nici azi urmat de plata vreunor drepturi financiare.

Ce mai încolo și încoace, sunt un general cu o pensie de 1.435. Înseamnă că atât merit”, a spus Ilie Năstase, pentru  sportpesurse.ro

Ilie Năstase este o legendă a sportului românesc

Deși fostul tenismen a fost legitimat la Clubul Sportiv al Armatei Steaua și a avansat în grad pentru meritele sale sportive, aceste distincții nu i-au adus vreun avantaj financiar semnificativ.

Titlul de general-maior, obținut în 2008, nu influențează cuantumul pensiei sale, iar recalcularea nu a produs schimbările așteptate.

Citește și: Un milion de pensionari afectați de a doua recalculare. CNPP refuză adeverințele de venit ale pensionarilor

Ilie Năstase, care a dominat scena mondială a tenisului în anii săi de glorie ca primul număr 1 ATP, a sperat să obțină un venit mai mare, în urma recalculării pensiilor, la fel ca mulți alți seniori din România. Însă, în urma deciziei statului român, venitul său a rămas același.