Taloanele de pensie se transmit la domiciliul pensionarului, prin CN Poșta Română, indiferent de modalitate de plată a pensiei – card/cont bancar sau prin compania mai sus menționată, conform cnpp.ro.
Ce trebuie să faci pentru a intra în posesia talonului de pensie
Având în vedere faptul că pe aceste taloane sunt înscrise date cu caracter personal: codul numeric personal, venitul brut și net cuvenit pensionarului, demonstrează calitatea de pensionar, acestea nu pot fi înmânate decât titularului, sub semnătură, prin prezentarea cărții de identitate, sau mandatarului desemnat prin procură specială, pentru a
În cazul în care aceste taloane nu sunt înmânate titularului, ele se întorc la casa teritorială de pensii. În situația în care aveți nevoie de talonul de pensie pe luna respectivă și nu ați avut posibilitatea să intrați în posesia lui, puteți solicita casei teritorială de pensii eliberarea unei adeverințe care să dovedească calitatea de pensionar.
În atenția beneficiarilor de prestații care se acordă prin casele teritoriale de pensii și care se plătesc în cont curent sau cont de card.
Pentru persoanele care nu au fost găsite acasă și au fost avizate, documentele de informare cu privire la sumele plătite (taloanele mov), nesolicitate de beneficiari, se păstrează la sediul oficiului poștal până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Începând cu drepturile aferente lunii martie, taloanele mov vor fi arhivate la sediul Oficiului Județean de Poștă, respectiv al Oficiilor Poștale de sector pe o perioada de 24 luni, fără a mai fi restituite caselor teritoriale de pensii.
După expirarea celor 24 de luni, documentele de informare vor fi transmise către casele teritoriale de pensii.
SURSE: cnpp.ro