Pensii mai mari cu 30% pentru bărbați și doar cu 11% pentru femei! Ce scrie în noua lege a pensiilor

Author: Diana Bostan
Actualizat: 04 oct 2023, 09:24

Pensiile bărbaților vor crește cu 30%, iar pensiile femeilor cu 11%

Sursa: Pexels.com

Cresc pensiile în România. Anunțul cu privire la majorarea pensiilor a fost așteptat cu nerăbdare de toți pensionarii din România. Cu toate acestea, majorările vor avea loc diferențiat.

Fosta șefă a Casei Naționale de Pensii vine cu vești proaste pentru pensionare. Doina Pârcălabu susține că pensiile bărbaților vor crește mai mult în urma noii legi a pensiilor, defavorizate fiind doamnele mai în vârstă.

Pensiile bărbaților vor crește mai mult în baza acestei legi

Fosta șefă a Casei de Pensii a explicat faptul că pensiile vor crește în baza numărului total de puncte, iar asta duce la o creștere diferențiată a pensiilor.

Unele vor crește cu 15%, iar altele chiar și cu 30%.

Citește și: Noi măsuri fiscale sunt pregătite de către Guvern. Reformele privesc și jocurile de noroc

„Vedem că unele pensii vor creşte şi cu un procent de 30%, altele vor creşte cu alte procente, altele, practic, aritmetic vorbind, nu ar trebui să crească.

Dar, conform principiului că niciun venit nu trebuie să fie diminuat, atunci acele pensii vor rămâne la cuantumul actual"
, a explicat Doina Pârcălabu, la Antena3.ro.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Data la care intră banii pe voucherele de alimente. 2,5 milioane de români vor primi bani în plus în octombrie

Potrivit noii formule de calcul, avantajați vor fi bărbații, având un stagiu de cotizare mai mare. Bărbații vor avea parte de o creștere maximă de 30%, în timp ce la femei, creșterea maximă va fi de 11%.

Pensionarii vor avea parte de un ajutor financiar

Premierul României vine cu vești bune pentru pensionarii cu venituri mai mici de 3.000 de lei.

Aceștia vor avea parte de un ajutor financiar de la stat, ajutor ce va fi virat chiar la începutul acestei luni.

Citește și: Se schimbă legea pensiilor: Câți bani vor primi cei cu o vechime de minim 15 ani?

Ajutorul va fi în valoare de 300-500 de lei, ajutorul depinzând de valoarea pensiei pe care o au aceștia.

Cei ce au venituri până în 1.500 lei inclusiv, vor primi un ajutor financiar de 500 de lei, cei cu venituri cuprinse în intervalul 1.501- 2.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 400 de lei, iar cei cu venituri cuprinse în intervalul 2.001- 3.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 300 de lei.

Citește și: Aceste pensii vor fi impozitate cu 10% „Suntem un pic presaţi de timp” Ce se întâmplă cu noua lege a pensiilor

Prin aceste schimbări în sistemul de pensii, guvernanții doresc să îmbunătățească nivelul de trai al seniorilor din România.