Pensii majorate cu peste 100% în anul 2024: ”Vom face bine pentru oameni” Anunțul făcut de fostul ministrul al Muncii

Author: Diana Bostan

Pensii majorate în anul 2024

Sursa: Pexels.com

Milioane de români așteaptă cu nerăbdare majorarea pensiilor în anul 2024. Guvernanții vin cu mai multe variante în ceea ce privește mărirea pensiilor. Ce a declarat fostul ministru al Muncii?

Unii guvernanți au susținut faptul că pensiile vor crește de două ori în anul 2024, unele având parte și de majorări de peste 40%. Cu toate acestea, pensionarii și unii guvernanți se întreabă de unde vor veni banii pentru acestea majorări. 

Ministrul Muncii explică de unde vor veni banii pentru majorarea pensiilor

Marius Budăi susține că banii pentru majorări vor fi incluși în legea bugetului pentru anul următor, lege ce va fi finalizată până la sfârșitul acestui an.

Fostul ministru al Muncii a declarat faptul că pensionarii nu au motive de îngrijorare și că banii pentru majorări vor fi incluși în bugetul de stat pe anul 2024.

Citește și: Ce pensie are un procuror? Principalele prevederi legislative

Eu am spus foarte clar că, în buget, vor fi banii și asta se va vedea la construcția bugetului.

Se duce o întreagă discuție despre un non subiect. Ne-am angajat în această guvernare că vom face bine pentru oameni. Asta trebuie să înțelegeți. Am spus că banii îi veți vedea în cel mai scurt timp, atunci când aprobăm bugetul de stat pe anul următor și bugetul asigurărilor sociale. Banii sunt în țara noastră, noi chiar nu avem niciun ban în țara asta
?”, a explicat Marius Budăi.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Fostul ministru al Muncii a luat prin surprindere pe toată lumea în momentul în care a afirmat faptul că există o pensie ce va crește cu peste 112%. Este vorba despre pensia în valoare de 1.125 de lei și un stagiu de cotizare de 36 de ani. Această pensie va ajunge la suma de 1.281

de la 1 ianuarie 2024 și la 2.340 de la data de 1 septembrie. 

Guvernanții încurajează munca

Marius Budăi și-ar dori ca oamenii să rămână cât mai mult în câmpul muncii, pentru a avea parte de o pensie cât mai mare. Fostul ministrul al Muncii susține că vârsta de pensionare nu va fi majorată, ci doar se încurajează munca.

Citește și: Pensia minimă urmează să se majoreze la finalul anului 2024! Guvernul ar trebui să aloce un buget de 58 de miliarde de lei

”Noi încurajăm munca. Deci cu cât stai în câmpul muncii, nu mergem în extrema cealaltă să spunem că majorăm vârsta de pensionare, să ne înțelegem. Nu se majorează vârsta de pensionare prin legea aceasta, vă arăt că nu există nici un articol. Dar încurajăm munca! Pentru cei care stau mai mult în muncă, vor primi și mai mulți bani!” a dezvăluit Marius Budăi în exclusivitate la  Antena 3 CNN.

Cinci milioane de pensii ar urma să fie recalculate, iar procesul va fi finalizat până la data de 1 septembrie 2024, urmând ca imediat după românii să primească pensiile majorate începând cu această dată.