Pensii: Vești bune! Anunț major pentru românii cu vârsta între 35 și 45 de ani

Autor: L.S.

Urmează modificări importante în sistemul de pensii. Românii cu vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani se vor bucura de un avantaj important.

Pensii: Vești bune! Anunț major pentru românii cu vârsta între 35 și 45 de ani

Noile modificări din sistemul de pensii prevăd faptul că 3,75% din contribuție se duce la fondurile private. Aceste contribuții sunt opționale doar în cazul în care te încadrezi cu vârsta între 35 și 45 de ani.

Citeste si: Salariile în 2019. Informaţii de ultimă oră. Veste bună pentru toţi românii

Citeste si: E oficial: se schimba varsta de pensionare! Daca lucrezi in aceste domenii iesi mai devreme la pensie

Un număr de 7,2 milioane de români contribuie în acest moment la fondurile private de pensii. Ele au un randament de 8,43% şi au ajuns la active nete în valoare de 9,99 miliarde de euro.

Program kanal d pentru toata saptamana

Pensii: Vești bune! Anunț major pentru românii cu vârsta între 35 și 45 de ani

Românii cu vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani au opțiunea să contribuie sau nu la fondul privat de pensii. În schimb, toți cei care au până în 35 de ani trebuie să contribuie la acest pilon al fondurilor private.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Atentie, parinti! Ce se va intampla cu alocatiile copiilor din aprilie

Citeste si: Se dau bani gratis de la stat: sute de mii de romani vor primi cate 1.000 de euro! Vezi daca esti pe lista

Printre cele mai notabile modificări din 2019 privind pensiile, sunt posibila renunțare la Pilonul II și majorare veniturilor pensionarilor.

De curând, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a anunțat că Guvernul este dispus să aducă modificări pentru legislația privind pensiile.

De la 1 septembrie valoarea nouă a punctului de pensie va fi de 1.265 de lei.

sursa: capital.ro

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.