Pensiile cresc de la 1 septembrie 2024! Ministrul Muncii, primele declarații despre aplicarea noilor măsuri

Author: Laura Macovei
Actualizat: 14 nov 2023, 17:10

Pensiile vor crește de la 1 septembrie 2024! Ministrul Muncii, primele declarații despre aplicarea noilor măsuri

Sursa: Facebook Simona Bucura Oprescu

Simona Bucura Oprescu, ministrul al Muncii, anunță schimbări importante în ceea ce privește majorarea pensiilor din 2024. Când se vor aplica noile măsuri?

Seniorii primesc noi vești legate de majorarea pensiilor. Ministrul Muncii a făcut noi declarații cu privire la rezolvarea tuturor inechităților. 

Pensiile vor crește de la 1 septembrie 2024

Simona Bucura Oprescu a vorbit în cadrul unei ședințe de Guvern despre noile măsuri în privința pensiilor și a salariilor pe 2024. 

„Ca să avem bani de pensii și salarii, este foarte important să avem și colectare bună,” a

spus aceasta.

Citește și: Anunț important în legătură cu pensiile românilor: ”Legea intră în line dreaptă în Parlament” Ce spune premierul României despre noua lege

Întrebată dacă este vreo posibilitate ca plățile să întârzie după recalculare, aceasta a declarat că nici nu se pune problema unei astfel de situații. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Exclus. Deci în luna septembrie vom avea deja aplicată integral legea și asta plecând nu de la o opțiune imediată, dar și de la datoria față de români, dar și de la condițiile la care România s-a angajat prin PNRR.

Angajamentul pe care noi ni l-am luat este acela că vom veni cu un act normativ la care nu facem modificări ad-hoc, căruia îi demonstrăm sustenabilitatea și la care ulterior nu vom mai veni cu condiții derogatorii.

De altfel, acolo avem niște elemente foarte clare pe care noi, echipa de la Ministerul Muncii, a trebuit să le îndeplinim, condiționalități foarte complicat de rezolvat pentru România și pe care ne-am străduit să le rezolvăm. Și atunci este foarte clar că ne aflăm în interiorul unor angajamente pe care ni le-am asumat și pe care, sigur, atâta timp cât ni le-am asumat, trebuie să fim un stat ,”
a declarat Simona Bucura Oprescu  la finalul ședinței de Guvern din 9 noiembrie.

Legea pensiilor a fost clarificată

După lungi discuții ce au avut loc la vila Lac, premierul Ciolacu și președintele PNL, Nicolae Ciucă, au ajuns la un consens în ceea ce privește legea pensiilor.  

„Toate aspectele legate de Legea pensiilor, inclusiv cele privitoare la sursele de finanțare, au fost clarificate în ședința Coaliției din această după-amiază. Prin urmare, Legea intră în line dreaptă în Parlament, fiind susținută de întreaga Coaliție. Totodată, am decis ca, împreună cu domnul președinte Ciucă, să depunem cât mai repede un proiect pentru combaterea evaziunii fiscale și creșterea încasărilor la buget. Îi asigur pe pensionari că ne vom ține de cuvânt! Pensiile vor fi indexate, iar inechitățile eliminate prin recalculare!! ”, a transmis Marcel Ciolacu pe pagina sa de  Facebook