Pensiile întârzie în ianuarie 2023! Cine sunt pensionarii care nu își vor primi pensia la timp

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 19 iul 2023, 02:05

Pensionari pensii întarziate ianuarie 2023

Sursa: Pixabay

Cine sunt pensionarii care nu își vor primi pensia la timp în luna ianuarie 2023! Ministrul Marius Budăi a explicat de ce unele pensii vor întârzia în prima luna a anului următor.

Vești proaste pentru pensionarii din România ale căror pensii vor veni cu întârziere în luna ianuarie 2023.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat de ce unele pensii vor întârzia în prima lună a anului 2023, dar și care sunt pensionarii care nu își vor primi la timp pensia în luna ianuarie.

Citeste si: Guvernul majorează pensiile și salariile în 2023. Pensiile vor crește cu maximum 11%, iar salariul minim va ajunge la 3000 de lei

Pensiile întârzie în ianuarie 2023 

Vești proaste pentru pensionarii din România care-și vor primi pensiile cu întârziere în prima luna a anului 2023

Ministrul Marius Budăi a vorbit despre cauza pentru care anumite pensii vor ajunge cu întârziere în luna ianuarie 2023. Potrivit ministrului, motivul  ține de procedurile specifice unei operațiuni financiare.

„Pentru ca în luna decembrie să putem calcula pensiile aferente lunii ianuarie şi să putem avea şi actul normativ în baza căruia să mărim pensiile şi să tipărim cupoanele va trebui ca undeva la

sfârşitul lunii noiembrie sau în decembrie să avem actul normativ publicat în Monitorul Oficial şi cu siguranţă aşa va fi"
, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi pentru romaniatv.net

Citeste si: Vouchere Sociale 2022: Când intră pe card banii pentru tranșa a treia

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pensionarii care nu își vor primi pensia la timp în 2023

Potrivit ministrului Muncii, pensionarii care încasau pensiile în datele de 2, 3 sau 4 ianuarie sunt cei care nu își vor primi în luna ianuarie 2023 pensia la timp.

"Vor fi câteva zile la început de an cum a fost în fiecare an, în care cei care încasau pensiile în datele de 2, 3 sau 4 ianuarie vor primi sumele aferente pensiilor în zilele următoare.

Este vorba doar despre o procedură bugetară", a declarat ministrul Marius Budăi. 

A 13-a pensie pentru pensionarii cu venituri mici 

Există și o veste bună pentru pensionari, mai exact pentru cei cu venituri mici care urmează să primească a 13-a pensie la începutul anului 2023. 

A 13-a pensie este, de fapt, un ajutor social care se va acorda pensionarilor cu venituri cuprinse între 1000 și 1500 de lei, într-o singură tranșă, potrivit premierului Nicolae Ciucă. 

Referitor la suma pe care ar urma să o primească pensionarii ale căror venituri nu depășesc 1500 de lei,  premierul Nicolae Ciucă a declarat că, cel mai probabil, valoarea ajutorului acordat prin a 13-a pensie va fi de 700 de lei, la fel ca și anul trecut și va fi acordată într-o singură tranșa.

Data la care ar putea pensionarii cu venituri cuprinse între 1000 – 1500 de lei să intre în posesia celei de-a 13 pensii ar fi undeva la începutul anului 2023.

Guvernul nu a luat încă o decizie finală referitoare la acordarea celei de-a 13- a pensii. 

Citeste si: Este oficial: Indemnizație lunară de 2500 de lei pentru tinerii aflați în grija statului sau în plasament

Pensiile cresc de la 1 ianuarie 2023

Guvernul a anunțat, de asemenea, și creșterea pensiilor începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Pensiile vor crește cu maximum 11%, aceasta ar fi varianta pe care ar fi ales-o guvernanții pentru majorarea pensiilor românilor, potrivit unor surse guvernamentale citate de   news.ro.   

Referitor la procentul cu care pensiile vor crește de la 1 ianuarie, premierul Nicolae Ciucă a declarat, zilele trecute, că în momentul de față sunt luate în calcul mai multe ipoteze. „  Acum, în momentul de faţă, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”, a declarat premierul.