Pensiile nu vor fi înghețate după recalculare! Anunțul făcut de Simona Bucura-Oprescu: „Există bani”

Autor: Diana Bostan

Pensionarii vor beneficia de creșteri anuale

Sursa: Pixabay

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus clarificări importante cu privire la viitorul pensiilor, negând zvonurile conform cărora acestea vor fi înghețate după recalculare.

Simona Bucura Oprescu a subliniat că există fonduri suficiente în buget pentru a susține majorarea planificată de la 1 septembrie, asigurându-i pe pensionari că veniturile lor vor continua să crească în anii următori, fără a fi limitate la un procent fix din PIB.

Citește și: Recalcularea pensiilor românilor 2024 nu va implica utilizarea unui „indice de corecție”. Simona Bucura-Oprescu: „Vom avea totalul punctelor contributive foarte ușor de realizat”

Pensionarii vor beneficia de creșteri anuale

În cadrul unei intervenții la Realitatea PLUS, Simona Bucura Oprescu a explicat că noua lege a pensiilor include un mecanism precis pentru creșterile anuale, care vor avea loc în luna ianuarie.

Citește și: Începând cu luna septembrie 2024, modul de calcul al pensiilor se va schimba: CNPP a publicat recent listele veniturilor care vor fi luate în calcul la recalcularea pensiilor

Ea a detaliat că bugetul actual este pregătit să acopere atât majorarea efectuată la începutul acestui an, cât și recalcularea ce va intra în vigoare din septembrie. Această măsură este menită să ofere stabilitate și predictibilitate pentru toți pensionarii din România.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Tavi Clonda, schimbare radicală de look. Ce tunsoare a ales artistul și care a fost reacția familiei. “Am ajuns acasă alt om, să vedem ce zic.”

"Pensiile românilor vor crește pentru următorii ani și nu sunt înghețate la acel 9,4 din PIB. Avem articol în noua lege a pensiilor atât cu mecanismul cât și cu faptul că în luna ianuarie acestea vor avea majorări și sigur este foarte important pentru pensionari să știe că toate aceste lucruri sunt făcute la timp. Că există bani pentru pensii, că vor ajunge deciziile de pensionare și că toți pensionarii din România vor beneficia de recalculare.”

, a spus Simona Bucura-Oprescu pentru sursa menționată anterior.

Fiecare decizie va fi tipărită în trei exemplare

În prezent, datele din dosarele de pensii ale românilor sunt complet digitalizate, iar deciziile de pensie sunt în curs de listare și pregătire pentru distribuire. Potrivit Antena3CNN, fiecare decizie de pensie va fi tipărită în trei exemplare: unul va fi transmis pensionarului, iar celelalte două vor rămâne la dosarul de pensii al fiecărui beneficiar.

Ministrul a subliniat importanța acestei proceduri riguroase pentru a asigura transparența și corectitudinea procesului de recalculare.

Citește și: Românii care urmează să primească bani în plus pe lângă pensii: Noile modificări intră în vigoare de la 1 ianuarie 2025

Simona Bucura Oprescu a evidențiat, de asemenea, importanța stabilirii unei date fixe pentru majorările anuale ale pensiilor. Ea a menționat că, în trecut, au existat ani în care nu a avut loc nicio creștere a punctului de pensie sau aceasta s-a efectuat abia în luna septembrie.

Prin stabilirea lunii ianuarie ca dată fixă pentru aceste creșteri, noua lege aduce un beneficiu semnificativ pentru pensionari, oferindu-le o mai mare siguranță financiară și planificare pe termen lung.

„Este un câștig important pentru Legea Pensiilor, fiindcă să știți că au fost ani în care nu am avut nicio creștere a punctului de pensie în România sau s-a făcut în septembrie această creștere”, a mai spus Ministrului Muncii, potrivit sursei menționate anterior.

 


Rebecca, profund dezamăgită de Antoni! Concurenta a izbucnit în lacrimi din cauza afirmațiilor jignitoare lansate de fostul ei partener!

Dana Roba, reacție nervoasă după ce fostul soț a fost condamnat la doar 7 ani de închisoare pentru tentativă de omor: „Îmi pare foarte rău ca m-am născut în România”. Make-up artista a dezvăluit când va avea loc cununia cu Beni

Dana Roba a avut o primă reacție după ce fostul soț, Daniel Balaciu, cel care a măcelărit-o cu ciocanul, a fost condamnat la doar șapte ani de închisoare pentru tentativă de omor.