Pensionarii au primit mai mulți bani! Cine a beneficiat de ajutor începând cu luna aceasta?

Author: Laura Macovei
Actualizat: 21 aug 2023, 14:56

Pensiile s-au mărit. Cine a beneficiat de ajutor începând cu luna aceasta?

Sursa: PixaBay

Guvernul s-a ținut de promisiune și a oferit celor cu pensii mici o majorare. Este vorba de tichetele sociale în valoare de 250 de lei.

Astfel, pensionarii care nu au parte de un trai tocmai decent, au primit banii în plus pentru alimente. Banii au fost virați pe cardurile sociale.

Pensionarii au primit mai mulți bani

Banii pot fi utilizați pentru achiziționarea alimentelor de bază sau pentru mesele calde din cantine, spre exemplu.

Potrivit unui anunț al Guvernului, cardurile au fost alimentate cu suma de 250 de lei, iar pensionarii vor mai avea parte de această majorare peste alte două luni.

De asemenea, acest sprijin va continua și în 2024.

Citește și: Anunț pentru pensionari! S-ar putea ca pensiile să nu fie majorate la data stabilită de guvernanți

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„Tot astăzi avem o veste bună și de la Ministerul fondurilor europene. Toate cardurile sociale au fost încărcate cu sumele pentru alimente aferente tranșei pe luna august.

Vorbim de 2,4 milioane de români care au primit un sprijin de 250 de lei din partea statului. În acest moment, există o diferență de 90.000 de noi beneficiari eligibili și, imediat după ce vor fi emise cardurile pentru aceste persoane, vor fi alimentate cu banii necesari.

Din negocierile avute, înainte, de domnul ministru Boloș, în acest moment de domnul ministru Câciu, aceste programe vor continua și în exercițiul financiar viitor, vor fi prinse și din 2024 încolo ”,

a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Ce se va întâmpla cu pensiile din 2024

Pensionarii pot sta liniștiți, deoarece din 2024 vor avea parte de majorări de acest tip în fiecare lună, deoarece vor intra în vigoare noi reguli în sistemul public de pensii. Măsura se va aplica tot pentru pensionarii cu venituri mici și fără prea multe posibilități.

Citește și: Cu ce vor fi înlocuite tichetele de masă ale angajaților. Se anunță noi beneficii pentru angajați

Proiectul pensiilor l-am gasit in lucru, trebuie să-l finalizam. In acest moment, în România funcționează după legea 263/2010 al pensiilor publice, avem o lege considerata foarte bună (legea din 2019, n.r.), dar doar parti din ea sunt in vigoare, altele au fost prorogate succesiv.

Ca o conditionalitate in PNRR suntem in situatia de la a pleca cu ce avem acum cu cele doua legi si de a veni cu imbunătățiri pentru țintele din PNRR.

Ministerul Muncii este responsabil de jalon, cu cei de la MIPE, Min. Finanțelor și cu Banca Mondială, care vine cu consultanta si ofera solutiile. Acum Banca Mondială e in procesul finalizarii impactului de cost, care va fi efortul bugetar ”,

a anunțat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, potrivit Realitatea.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.