Alocațiile vor crește cu 40% pentru copiii între 0- 2 ani, respectiv se va ajunge la suma de 600 de lei, iar pentru cei care au peste doi ani ar fi o creștere cu 20%. Pensiile vor crește cu 10%, dar nu pentru toți pensionarii. Cei care au pensii mai mari de 4.000 de lei nu vor beneficia de o majorare.
Cu cât cresc pensiile în 2022. Este posibil să se majoreze și salariile
„Acest 10% se aplică doar la pensiile pe contribuție, nu vorbim de acele indemnizații speciale”, a declarat deputatul PSD, Marius Budăi.
Este posibilă și o majorare de salarii. Din 2022, salariul minim pe economie va ajunge la 2.550 de lei.
Citeste si: Anunț îngrijorător de la ministrul Muncii! Ce se întâmplă cu banii pentru indemnizații, înainte de sărbători
Acum ceva timp, se vorbea despre o creștere a pensiilor cu 11%. Florin Cîțu preciza, însă, că această majorare ar duce la un deficit bugetar.
„Poţi să vorbeşti despre orice procent. Astăzi, noi avem (…) o discuţie deja aprobată cu Comisia Europeană. Avem un parcurs al deficitului bugetar deja aprobat de Comisia Europeană.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
România este ţara care este în deficit excesiv, a intrat după ce am avut acele excese ale politicii fiscale între 2017-2019, cu deficite foarte mari, am intrat în acest mecanism.
Nu există nicio ţară care să vină cu un deficit mai mare bugetar. Deci, dacă vrem să nu fim penalizaţi de agenţiile de rating, de Comisia Europeană, să nu mai primim fonduri europene, de partenerii noştri internaţionali, de investitori, trebuie să ne ţinem de acest calendar pe care, deja, l-am negociat şi l-am aprobat cu toţii.
Agenţiile de rating ne-au spus foarte clar că, astăzi, România a trecut de la ‘negativ’ la ‘stabil’ tocmai pentru că a făcut aceste progrese şi avem acest calendar, această traiectorie. Dacă deviem de la ele, ne întoarcem la negativ, mergem la junk, totul sare în aer”, declara premierul interimar al României, Florin Cîțu, zilele trecute, într-o ședință de Guvern.