Pensiile și salariile românilor ar putea să scadă. Impozitarea progresivă poate micșora veniturile acestora

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 20 iun 2022, 12:14

Marcel Ciolacu vrea impozitarea progresivă pentru românii cu pensii și cu salarii mari

Sursa: Unsplash

PSD continuă să vorbească despre impozitarea progresivă. Social-democrații au de gând să meargă mai departe și să propună Coaliției să supraimpoziteze pensiile speciale și salariile mari pe care le au anumiți români.

Marcel Ciolacu susține că decizia a fost susținută și de către Curtea Constituțională a României, însă nu vizează toate categoriile de pensionari. De asemenea, liderul PSD declară că subiectul pensiilor speciale ar trebui să ajungă la final în țara noastră.

„M-am săturat. S-au rezolvat pensiile speciale în 30 de zile. Eu nu am pensie specială. Cred că, în zona de pensii speciale, ne-a spus şi CCR, trebuie venit cu o impozitare progresivă, în funcţie de venit şi să închidem acest subiect în România.

Citeste si: Guvernul a aprobat pensii cu aproximativ 1.000 de lei mai mari. Când vor intra românii în posesia lor

Eu, personal, Marcel Ciolacu, am provocat o discuţie în interiorul coaliţiei, dar şi în spaţiul public, în ceea ce priveşte Codul Fiscal. De ce? Pentru că, în acest moment, este o diferenţă imensă între impozitarea muncii cu aproape 45% şi impozitarea capitalului.

Fiindcă toată pandemia şi efortul din pandemie a fost pe umerii celor cu venituri mici şi pensionari(..) Cel mai scump preţ l-au plătit cei cu boli cronice şi este evident că statul trebuie să intervină”
, a declarat Marcel Ciolacu, relatează romaniatv.net.

Marcel Ciolacu spune că situația aceasta nu mai poate continua

Marcel Ciolacu a continuat seria dezvăluirilor și a menționat faptul că situația nu mai poate rămâne așa, declarând că mai multe persoane, printre care se numără și finanțiști, susțin impozitarea progresivă.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Acesta a adăugat că există „un Cod Fiscal cu excepţii de 64 de miliarde de lei.

Nu se mai poate continua, nu o spune numai Marcel Ciolacu, o spun toţi finanţiştii, mai mult, toţi auditorii externi care nu putem spune că sunt social-democraţi. Trebuie făcut ceva în România”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Mai mult decât atât, liderul PSD a mai adăugat că ANAF, în maximum 14 zile, trebuie să înceapă declanșarea procedurii de digitalizare a ANAF, lucru ce ar permite, în interiorul Coaliției, să înceapă discuțiile despre impozitarea progresivă.

Citeste si: IMM-urile vor primi granturi în valoare de 400 de milioane de euro. Măsura a fost aprobată de către Guvern

„Asta este realitatea în acest moment, sunt excepţii peste excepţii. Jocuri de noroc impozitate cu 1%, companii impozitate cu 1%, alte companii, dacă ai un angajat, ai 1%, dacă ai trei angajaţi, ai 3%, dacă soarele răsare din sud, nu din nord, ai 5%.

Nu se poate continua într-un stat normal cu aşa ceva.

Dorim să facem acest lucru? PSD este partener la acest lucru. Nu dorim să facem acest lucru? Le urăm succes şi să vină cu variantele cele mai bune pentru România, dar eu nu pot să nu observ că toate ţările economice dezvoltate au un sistem de impozitare progresiv”, a mai spus Marcel Ciolacu.