Perioada pandemiei se pare că a fost extrem de benefică din punct de vedere economic pentru persoanele care au beneficiat de pensie specială. Aceasta a crescut de trei ori în comparație cu pensiile medii ale românilor de rând.
Conform lui Claudiu Năsui, deputat USR, pensia medie a crescut cu doar 397 lei, în timp ce pensiile speciale au crescut cu 1.300 lei.
„Numărul pensionarilor a scăzut cu aproximativ 60.000
Citeste si: Angajații de la privat ar putea primi mai mulți bani la salariu. Cum se întâmplă acest lucru
Un lucru este cert: eliminarea pensiilor speciale este posibilă și s-a mai întâmplat, dar politrucii PSD și PNL doar mimează eliminarea lor. Este și normal, tot ei sunt cei care le-au introdus în 2015-2016”, a spus acesta.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Marcel Ciolacu i-a asigurat pe români că pensiile vor crește începând cu data de 1 ianuarie 2023
„Nu Ciolacu creşte pensiile, nu este o pomană pentru acei oameni, este o lege pe care o respectăm, exact cum am respectat şi Legea 153 (Legea salarizării unitare 153/2017, actul normativ în baza căruia a fost introdusă o majorare a cuantumului brut al salariilor de bază, soldelor, indemnizaţiilor de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice – n.r.)”,
Așadar, în ciuda faptului că și aceste pensii urmează să fie majorate, tot vor exista diferențe considerabile între pensiile speciale și cele ale românilor de rând.
Marcel Ciolacu a vorbit despre măririle salariale ale bugetarilor care vor veni de la 1 iulie
„În primul rând, există o lege, Legea 153, la care s-a prorogat termenul de intrare în aplicare de vreo doi ani, din câte ştiu eu. La sănătate şi la profesori s-a aprobat în avans o pătrime şi acum a venit ultima pătrime din Legea 153. Deci, până la urmă, nu este o majorare, este o lege care se pune în aplicare. Şi nu este o pomană, este un drept al acestor oameni, conform legii 153.
Citeste si: Vești bune pentru români! Aceștia vor primi mai mulți bani de la stat. La ce sume vor ajunge
Existau două ministere, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Culturii, care nu aveau acest 15%. Ce s-a întâmplat? Angajaţii de CNAIR – la CNAIR fiind cele mai multe investiţii pe infrastructură mare – s-au mutat la CNI, din cauza veniturilor mici de la transporturi, veniturilor mai mari la dezvoltare”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit Playtech.ro.