Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate! Ce înseamnă asta pentru pensionari. Anunțul făcut de Ministrul Muncii

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 27 aug 2024, 12:12

Pensiile sub pragul de 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate.

Sursa: Pixabay

Schimbare majoră în impozitarea pensiilor din România. De la 1 octombrie, pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi taxate.

Pensionarii din România primesc vești bune. Potrivit Realitatea.net, pensiile sub pragul de 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate, potrivit unui anunț recent făcut de ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Citește și: Când intră pensiile recalculate pe card în luna septembrie? S-a anunțat data la care vor începe să fie virate noile sume

Pensiile sub pragul de 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate

În prezent, pensiile sub 2.000 de lei sunt scutite de impozit, dar începând cu 1 octombrie 2024, această limită va fi ridicată la 3.000 de lei. Această măsură vine ca urmare a unei analize realizate împreună cu premierul Marcel Ciolacu și are ca scop sprijinirea pensionarilor cu venituri modeste.

Citește și: Recalcularea pensiilor. O pensionară este revoltată că a primit cu 500 de lei mai puțin: „Ce lege e asta? Să mă furați în halul ăsta?” 11.000 de plângeri au avut loc în doar o săptămână

Ea a subliniat că decizia a fost luată pentru a coincide cu Ziua Persoanelor Vârstnice, evidențiind angajamentul guvernului de a îmbunătăți situația financiară a pensionarilor. Potrivit noilor reglementări, doar pensiile care depășesc 3.000 de lei vor fi impozitate cu 10% pentru suma care depășește acest prag.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

"În această seară am o veste bună pentru pensionari! După o analiză făcută împreună cu premierul Marcel Ciolacu, am decis că, începând cu 1 octombrie, de Ziua Persoanelor Vârstnice, nicio pensie sub 3.000 de lei nu va mai fi impozitată",  a transmis ministrul Muncii, la Realitatea TV

Peste 3 milioane de români cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei vor beneficia de această schimbare, reducându-se astfel povara fiscală asupra acestora.

Ce spune Marcel Ciolacu despre eventualele pierderi

În cadrul aceleași emisiuni, premierul Marcel Ciolacu, a explicat că a solicitat ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, să efectueze simulări detaliate pentru a evalua impactul noilor măsuri asupra pensionarilor.

Citește și: Sute de români pierd 25% din pensie și un an la fiecare 5 lucrați: Acești muncitori nu vor mai putea să fie încadrați în condiții speciale de la 1 septembrie

„Ne dorim să ne asigurăm că nimeni nu pierde bani din cauza modificărilor aduse legislației fiscale,” a precizat ;Marcel Ciolacu, pentru sursa menționată anterior. El a subliniat că analiza va lua în considerare toate categoriile de pensionari și că vor fi luate măsuri pentru a preveni orice pierdere financiară pentru cei afectați de noile reguli.

Liderul PSD a asigurat că, în perioada următoare, Ministerul Muncii va trimite scrisori fiecărei categorii socio-profesionale pentru a clarifica detaliile noii legislații și pentru a răspunde oricăror întrebări sau îngrijorări ale pensionarilor.

 


În ediția de vineri, Patrick și Bianca au avut parte de o întâlnire în Camera Roșie, unde au discutat despre Virginia, iar Giuly a izbucnit în lacrimi amare.