Pensionarii care pot primi 250 de lei în plus de la Casa de Pensii! Ce trebuie să facă până la finalul lunii iulie

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 12 aug 2024, 14:35

Pensionarii trebuie să se prezinte la Casa de Pensii, până la finalul lunii iulie

Sursa: pexels.com

Pensionarii trebuie să se prezinte la Casa de Pensii, până la finalul lunii iulie, pentru a putea beneficia de suma de 250 de lei.

Casele de Pensii au lansat o informare pentru anumite categorii de pensionari, solicitându-le să depună documente importante până la sfârșitul lunii iulie. Acest demers este necesar pentru a beneficia de recalcularea pensiilor și alte avantaje oferite de stat, printre care și suma de 250 de lei.

Ajutor financiar suplimentar în valoare de 250 de lei pentru pensionari

Casele de Pensii din teritoriu au emis recent o informare importantă pentru anumiți pensionari, solicitându-le să depună documentele necesare pentru a obține anumite beneficii până la sfârșitul lunii iulie.

Această comunicare vizează pensionarii care trebuie să își actualizeze dosarele pentru a beneficia de recalcularea pensiilor și de alte avantaje suplimentare oferite de stat. Procesul de recalculare a pensiilor este în plină desfășurare, iar peste 4.700.000 de decizii cu noul calcul final vor fi trimise prin Poșta Română începând cu data de 15 august.

Pe lângă majorarea pensiilor pentru vechimea în muncă, unii pensionari vor primi și un ajutor financiar suplimentar de 250 de lei pentru alimente sau masă caldă, bani care vor fi virați pe cardurile de alimente în luna următoare.

Acest sprijin face parte dintr-un proiect guvernamental care prevede acordarea a 1.500 de lei în șase tranșe pe cardurile de alimente pentru vârstnicii aflați în dificultate. Cu acești bani, pensionarii pot achiziționa produse alimentare esențiale.

Citește și: 1.200.000 de pensionari vor scăpa de plata impozitelor din toamnă: Cum se va aplica impozitul de la 1 septembrie 2024

Bilete la tratament pentru pensionari

Un alt beneficiu important pe care îl pot obține pensionarii este accesul la bilete de tratament în stațiuni balneare din România. Casele de Pensii teritoriale au început să trimită notificări celor interesați să depună dosarele pentru a beneficia de aceste bilete. Pensionarii care doresc să verifice disponibilitatea locurilor și să obțină un bilet de tratament trebuie să contacteze casele de pensii județene de care aparțin. Cele mai populare destinații pentru tratamente sunt stațiunile de la mare și munte, iar locurile se vor repartiza în funcție de disponibilitate.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

De exemplu, Casa Județeană de Pensii Sălaj a informat pensionarii și asigurații din sistemul public de pensii că i-au fost repartizate 142 de bilete de tratament în diverse stațiuni precum 1 Mai, Bizușa, Buziaș, Covasna,

Căciulata, Felix, Geoagiu, Herculane, Moneasa, Ocna Șugatag, Saturn, Sângeorz, Turda, Tușnad, Tășnad, Vatra Dornei și Vața de Jos. Aceste bilete pot fi ridicate de la sediul instituției între 24 și 30 iulie, în intervalul orar 8:00- 14:00, iar vineri între orele 8:00- 13:00. Redistribuirea biletelor de tratament pentru seria 12 se va face în perioada 1- 12 august.

Sejurul asigurat printr-un bilet de tratament include 16 zile de cazare cu trei mese pe zi și tratament pentru 12 zile.

Potrivit newsweek.ro, numărul solicitărilor pentru astfel de tratamente este foarte mare, mai ales în sezonul estival când pensionarii pot alege atât stațiuni la mare, cât și la munte. De exemplu, un sejur la Amara/ Hotel Parc costă 2.600 de lei, la Călimănește/ Hotel Traian 2.500 lei, la Eforie Sud/ Hotel Amalia 2.500 de lei, la Herculane/ Hotel Cerna 2.500/ 2.600 de lei și la Geoagiu Băi/ Hotel Aida 2.600 de lei. Prețurile pentru aceste sejururi sunt, în general, mai mari decât pensia medie netă care este de 2.400 lei.

Citește și: Începând cu data de 1 septembrie, pragul de impozitare a pensiilor crește: Ministrul Muncii „În momentul acesta prioritatea noastră este creşterea pensiilor de la 1 septembrie, datorită recalculării”

Numărul total de bilete de tratament disponibile este de 64.000, dar se preconizează că va fi suplimentat. Pentru informații suplimentare, pensionarii trebuie să se adreseze caselor de pensii de care aparțin. Astfel, este crucial pentru pensionari să acționeze rapid și să se informeze corect pentru a nu pierde aceste beneficii importante.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.