„Pentru mine e o normalitate să mă descurc cu picioarele”. Deși ar putea avea ocazia să aibă mâini, Lorelai n-ar vrea să se schimbe. Tânăra a învățat să se descurce cu picioarele și nu vrea să fie altfel

Autor: Lavinia Medrea

Lorelai a învățat să se descurce cu picioarele și nu vrea să fie altfel

Sursa: Captură YouTube theXclusive

În cea mai recentă ediție a emisiunii „În oglindă”, invitată a fost Lorelai Alberta Moșneguțu.

În cea mai recentă ediție a emisiunii „În oglindă”, moderată de Mihai Ghiță și difuzată exclusiv pe Kanal D2 și pe canalul de YouTube theXclusive, invitată a fost Lorelai Alberta Moșneguțu.

Lorelai nu vrea să aibă mâini bionice

Deși a avut ocazia să aibă mâini bionice, la vârsta de 11-12 ani Lorelai a spus că nu-și dorește să fie robot, fiind obișnuită să trăiască exact așa cum s-a născut.

„Toată această întâmplare a avut loc pe la 11-12 ani, până să încep să apar la concursuri. Da, am fost la doctori, mi-au luat toate fișele medicale și le-au dus în America să discute cu doctorii specialiști de acolo dacă ar exista vreo variantă de proteze, însă singura variantă, pentru că eu neavând din naștere mâini, n-am memoria mâinii, și ar trebui pentru mâini bionice să-mi pună și un cip în creier ca să le pot folosi. 

Citește și: Ileana Sterp a dezvăluit greutățile pe care le-a avut în copilărie. „Am crescut cu foarte multe neajunsuri”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Am zis că este prea riscant, plus că m-am obișnuit așa. Ar putea exista (n.r.: șansa la o intervenție medicală)”, a declarat Lorelai.

Refuzul lui Lorelai a venit din teamă și din obișnuință

Pe lângă faptul că s-a obișnuit să se descurce folosindu-și picioarele în orice face, Lorelai a refuzat să aibă mâini bionice deoarece se temea de complicațiile care ar fi putut apărea odată cu operația.

Citește și: „Eu nu sunt de acord cu botezul copiilor mici”. După ce și-a schimbat religia, Ileana Sterp spune de ce nu este de acord cu botezul copiilor la vârste mici

„Și partea aceasta (n.r.: de refuz), pentru că până la urmă este o intervenție pe creier. Chiar dacă ar putea să fie cei mai buni specialiști de acolo, nu știu.

Eu m-am obișnuit așa și gândul să mă obișnuiesc în alt mod... pentru mine asta este normalitatea, și m-am obișnuit să mă descurc așa cum mă descurc, e o normalitate. Eu nu știu să fac comparația. Am cunoscut multe persoane, spre exemplu un fost militar care a avut un accident și a rămas fără o mână. Atunci da, durerea este mult mai mare când poți să ai termen de comparație, faptul că te descurcai într-un mod înainte, dar acum nu mai poți să faci anumite lucruri.
Pentru mine e o normalitate să mă descurc cu picioarele, să scriu, să folosesc un laptop, adică nu mă văd diferită, eu așa mă descurc.

Niciodată nu aș renunța (n.r.: la a-și folosi picioarele), chiar dacă ar exista posibilitatea să am mâini bionice”, a declarat Lorelai.