Pepenele rosu, bananele si soia sunt un pericol pentru metabolismul nostru! Iata cu ce alimente pot fi inlocuite acestea pentru o buna functionare a organismului

Editor: Adelina Minulescu Autor: A.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 22:06

Invitati in platoul “Teo Show”, Ilinca Vandici si Cristian Margarint au dezvaluit cateva secrete despre alimentele pe care toata lumea le-a considerat foarte sanatoase pana acum.

Contrar celor care sustin ca pepenele rosu este un aliat de nadejde al organismului in sezonul cald, nutritionistrul a marturisit ca acest aliment, la care se adauga si bananele incetinesc metabolismul si ne pot predispune la ingrasat.
Intrebat de Teo cum ar trebui sa consumam bananele, inainte sau dupa antrenament de la sala de sport, Cristian a raspuns ca nu este o regula, insa trebuie sa tinem cont de cantitate.

Metabolismul este compus din anabolism, cand acumulam si catabolism, cand descompunem. Important este catabolismul grasimilor, adica modul de ardere a grasimilor. Insa bananele genereaza anabolismul grasimilor, ceea ce favorizeaza depunerea grasimilor.

In ceea ce priveste pepenele rosu, acesta nu este altceva decat o combinatie de apa si zahar, care mancat in cantitate mare predispune de asemenea la ingrasare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Nutritionistul a venit si cu alternative la alimentele care incetinesc metabolismul.

Iata cu ce le putem inlocui: