Pepeni verzi murati pentru iarna, reteta bunicii! Iata care este secretul!

Autor: D.I.
Actualizat: 14 sep 2021, 00:05

Cum se pun pepenii verzi murati la borcan pentru iarna. Ce trebuie sa stie orice gospodina!

Reteta pentru pepeni murati e simpla si e identica cu cea pentru castravetii murati sau pentru gogonelele murate. Sau mai bine spus ca de la orice reteta de muratura in saramura.

Trebuie sa tineti cont de cateva reguli simple! Pepenii verzi murați sunt cele mai delicioase murături, au un gust dulce-acrișor și sunt minunați lângă o friptură. Este o rețetă străveche, moștenită de la bunica, care nu dă greș niciodată.

Ingrediente:
- pepeni mici cu coaja tare
- marar uscat
- frunze de telina
- radacina si frunze de hrean
- usturoi
- ardei iute
- sare mare, grunjoasa, fara iod! 25 de grame de sare la un litru de apa
- optional: foi de dafin, maghiran, boabe de mustar, bucati sau felii de morcov, gogonele, castraveti, conopida

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Cea mai mare greseala pe care o facem atunci cand punem varza la murat!

Mod de preparare pentru reteta de pepene verde murat intreg pentru iarna:

- Pepeni verzi se spala bine si apoi se lasa la zvantat.
- Pregatim borcane sau bidonase de plastic curate si pe fundul acestora punem frunze de telina hrean si marar dupa care incepem sa asezam cat mai inghesuit pepenii verzi. In golurile dintre acestia putem pune castraveti, gogonele, mere, bucati de conopida, morcovi mici intregi sau felii de morcov precum si alte bucati de legume pe care dorim sa le muram.

Folosim spatiul existent la maxim!
- Cand am terminat de asezat totul in borcan punem deasupra cativa catei de usturoi, cativa ardei iuti (taiati sau intregi) si in final adaugam si frunze verzi de telina, tije uscate de marar si frunze verzi de hrean sau radacina de hrean taiata fasii.