Reteta pentru pepeni murati e simpla si e identica cu cea pentru castravetii murati sau pentru gogonelele murate. Sau mai bine spus ca de la orice reteta de muratura in saramura.
Trebuie sa tineti cont de cateva reguli simple! Pepenii verzi murați sunt cele mai delicioase murături, au un gust dulce-acrișor și sunt minunați lângă o friptură. Este o rețetă străveche, moștenită de la bunica, care nu dă greș niciodată.
Ingrediente:
- pepeni mici cu coaja tare
- marar uscat
- frunze de telina
- radacina si frunze de hrean
- usturoi
- ardei iute
- sare mare, grunjoasa, fara iod! 25 de grame de sare la un litru de apa
- optional: foi de dafin, maghiran, boabe de mustar, bucati sau felii de morcov, gogonele, castraveti, conopida
Citeste si: Cea mai mare greseala pe care o facem atunci cand punem varza la murat!
Mod de preparare pentru reteta de pepene verde murat intreg pentru iarna:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
- Pepeni verzi se spala bine si apoi se lasa la zvantat.
- Pregatim borcane sau bidonase de plastic curate si pe fundul acestora punem frunze de telina hrean si marar dupa care incepem sa asezam cat mai inghesuit pepenii verzi. In golurile dintre acestia putem pune castraveti, gogonele, mere, bucati de conopida, morcovi mici intregi sau felii de morcov precum si alte bucati de legume pe care dorim sa le muram.
- Cand am terminat de asezat totul in borcan punem deasupra cativa catei de usturoi, cativa ardei iuti (taiati sau intregi) si in final adaugam si frunze verzi de telina, tije uscate de marar si frunze verzi de hrean sau radacina de hrean taiata fasii.