Pepenii de Dăbuleni au ajuns în piețe! Cu cât se vinde un kilogram

Autor: Bianca Vidoi

Pepenii de Dăbuleni au ajuns în piețe

Sursa: Unsplash

Sezonul cald a venit, iar oamenii așteaptă cu nerăbdare ca piețele din țară să fie pline cu fructe românești.

A venit avea perioadă din an în care piețele din România încep să se umple pe fructe din țară, iar cireșele, căpșunile și pepenii își fac loc pe tarabele vânzătorilor. Pepenii de Dăbuleni sunt cunoscuți pentru aroma lor, iar adesea sunt consumați pe parcursul verii, fiind bogați în vitamine, dar și apă. Iată cât costă un kilogram de pepeni de Dăbuleni în piețele din România.

Pepenii de Dăbuleni au ajuns în piețe

Primele fructe românești încep să își facă apariția pe piețele din șară, iar deși oamenii se puteau bucura de fructe din străinătate aduse în supermarketuri, acestea nu se compară la gust cu cele crescute în România. Pepenii de Dăbuleni sunt cei mai așteptați în această perioadă, fiind perfecți pentru zilele toride de vară, iar spre bucuria românilor, aceștia au început să fie vânduți în piețe.

Românii au fost surprinși să vadă că prețul pepenilor de Dăbuleni din piețe nu a crescut foarte mult comparativ cu anul trecut și trebuie să plătească doar 4 lei pe kilogramul de pepene. Astfel, un român ce își dorește să cumpere un pepene mediu va trebuie să plătească doar 20 de lei, preț ce o să sacadă pe parcursul lunilor de vară. Este posibil ca până la jumătatea lunii iulie, prețul unui pepene de Dăbuleni poate ajunge să coste cu 50% mai puțin față de suma actuală.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Citește și: Metoda prin care românii își pot achiziționa mâncare cu 70% mai ieftină în București

Românii ce își doresc să mănânce pepeni de Dăbuleni și aleg să îi cumpere de piață vor realiza că prețul este mai mic decât cel din supermarketuri, unde oamenii trebuie să plătească și 6 lei pe un kilogram, potrivit spynews.ro.

Cu cât se cumpără un kilogram de caise?

Pepenii de Dăbuleni, cireșile sau căpșunile nu sunt singurele fructe ce au început să apară pe tarabele din piețe, astfel oamenii se pot bucura de caise.

Deși caisele încep să apară pe piețe din Republica Moldova, acestea o să își facă apariția și în România, însă până în acel moment prețul acestora este unul destul de piperat, ajunând și la 50 de lei pentru un kilogram, deși există și vânzători ce le dau cu 40 de lei. 

Pentru un kilogram de căpșune, românii trebuie să plătească între 35 și 45 de lei, în timp ce oamenii ce au poftă de cireșe trebuie să scoată din buzunar 35 de lei pentru un kilogram, potrivit agora.md