Pepenii, SANATATE CURATA! Iata ce beneficii aduce consumul lor VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:19

Nu lasati sa treaca sezonul pepenilor ara sa va bucurati de beneficiile lor.

Rosu sau galben, nutritionistii spun ca pepenele este ideal in lupta cu kilogramele si poate preveni bolile de inima sau pe cele ale rinichilor. In plus, e si ieftin.

Ecologici sau nu, crescuti in Romania sau adusi din Grecia ori Turcia, pepenii verzi sunt la mare cautare. Nu contin grasimi, nu au colesterol si au foarte putine calorii.

 

Consumul de pepene verde este recomandat de specialisti pentru o buna functionare a organismului, pentru hidratare si pentru aportul de vitamine.

 

Nutritionistii mai spun ca pepenele este foarte util in curele de dezintoxicare a organismului prin efectul sau diuretic si ca aduce beneficii pentru sistemul cardiovascular prin continutul crescut de sodiu dar scazut de potasiu, scazand astfel tensiunea arteriala.

 

Atentie, insa! Curele de pepene nu trebuie facute pe perioade foarte lungi pentru ca pot duce la demineralizari ale organismului.

 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

O felie de pepene verde are 49 de calorii, cu sase

mai putine decat o felie de pepene galben. Concluzia? Nu va zgarciti. 

Consumati cu incredere minunile naturii, insa nu ca desert. Fructele servite dupa masa creeaza un disconfort si va baloneaza.

 

Cati dintre dumneavoastra nu va chinuiti sa scoateti si sa aruncati samburii? Ei bine, n-o mai faceti! Sunt sanatate curata. Semintele pepenelui rosu contin zinc, fier, seleniu, omega 6, proteine si fibre.

 

In plus, au un puternic efect antioxidant, spun nutritionistii.

Asa ca, decat sa mai mergeti la farmacie pentru un complex  vitamine, mai bine dati o fuga pana la piata.