Ingrediente
6 pere Jambon (taiate pe jumatate)
1 pachet foietaj
12 stelute de anason stelat
200 g zahar
unt
cateva linguri rom sau cognac (pentru flambat caramelul- optional)
1 lingura zahar pudra
Mod de preparare
Foietajul se lasa la dezghetat in mod natural si apoi se taie bucati de 10*10 cm.
Perele se taie pe jumatate si se scot samburii intr-un fel cat mai aspectuos pentru a pune inauntru o steluta de anason.
In jumatatea de para se introduce steluta de anason si se imbraca para pe partea curbata cu petecul din aluatul de foietaj.
Pregatim un caramel astfel: intr-o tigaie cu maner metalic (ce poate fi pusa la cuptor), punem 100 g zahar cu o lingura de apa la fiert si cand devine auriu adaugam o lingurita de unt, amestecam si stropim cu alcool (cognac sau rom), flambam si asteptam sa se stinga flacarile.
Asezam perele cu fata in jos in caramel si presaram pe ele zahar pudra.
Dam tigaia/ tava la cuptor si coacem la 200°C timp de 8-10 minute, servim cu o inghetata cremoasa de vanilie.