Ingrediente
Pentru pere:
Pere 2 buc
Zahar 100 g
Apa 300 ml
Mirodenii
Sucul de la o lamaie
Pentru sos de portocale:
Sucul de la 6 portocale
Faina de porumb 20 g
Zahar 80 g
Pentru umplutura din branza:
Menta
Branza de vaci 125 g
Frisca lichida 100 ml
Zahar 25 g
Mod de preparare
Perele se curata de coaja, se taie pe jumatate si se scot samburii.
Se pune apa cu zaharul, mirodenii si sucul de lamaie la fiert.
Se fierb in acest sirop, perele, timp de 5 minute.
Apoi se lasa sa se raceasca.
Se topeste zaharul la foc iute timp de 30 secunde.
Faina de porumb se dizolva in sucul rece de portocale, apoi se adauga peste zaharul topit.
Se amesteca pana se ingroasa sosul.
Branza de vaci se trece prin sita si se amesteca cu zaharul.
Frisca se bate si se incorporeaza in branza de vaci.
Se introduce la frigider o ora, apoi se foloseste.