Ingrediente Pere 5 buc
Vin rosu sec 500 ml
Miere 3 linguri
Scortisoara 1 lingurita
Coaja de portocala
Cuisoare
Nucsoara
Mod de preparare Se curata perele de coaja, dar pastreaza codita. Se taie pe jumatate si se scot semintele. Se pune la fiert vinul cu mierea, mirodeniile, coaja de portocala. Se adauga perele si se fierb la foc mic circa 10-15 minute.
Se scot pe o farfurie si se umplu cu mousse de ciocolata. Vinul se fierbe pana ajunge la consistenta unui sos, apoi se strecoara.
Pentru mousse (crema) de ciocolata Ingrediente Smantana lichida 0.450 L
Oua 4 buc
Zahar 60 gr
Sare 1 gr
Baton de vanilie 1 buc
Ciocolata fulgi 300 gr
Mod de preparare Intr-o cratta incalzesti 175 ml smantana lichida impreuna cu batonul de vanilie.
In alt castron se bat galbenusurile cu zahar si un praf de sare, apoi torni treptat in fir subtire smantana incalzita, amestecand cu telul pana se incorporează. Aceasta compozitie se fierbe la bain-marie amestecand continuu, apoi se strecoara printr-o sita fina. Intre timp se topeste ciocolata la bain-marie intr-un castron metalic. Se toarna crema de galbenusuri peste ciocolata, amestecand cu telul pana obtii o compozitie omogena. Se bate restul de 275 ml smantana lichida pana se formeaza varfuri tari si se incorporeaza usor.
Se pune in 4 forme si se introduce in frigider timp de 3 ore.