Pericolele sunt la orice pas! Trei lucruri simple care te fac invincibil in propria casa

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 27 feb 2017, 18:03

Nu trebuie sa fim paranoici pentru a afla ca traim intr-o lume in care pericolele sunt la tot pasul. Desi tu ai putea fi foarte relaxat atunci cand vine vorba despre propria ta siguranta, nici o masura de precautie nu este de prisos atunci cand te gandesti la familia ta.

Daca locuiesti la casa si vrei sa te asiguri ca cei dragi se afla, intr-adevar, in afara oricarui pericol, ai putea lua in considerare trei aspecte care vor spori siguranta ta si a familiei tale.

Instaleaza un sistem de supraveghere video

Un sistem de supraveghere video vine la pachet cu o serie de avantaje:

  1. Actiune rapida in caz de pericol, care poate fi sesizat in timp util;
  2. Descurajarea infractorilor, care evita sa patrunda prin efractie intr-o locuinta daca au observat ca proprietarul a instalat un astfel de sistem de supraveghere;
  3. Un pret mai mic la asigurarea locuintei, deoarece asiguratorii reduc tariful in cazul in care riscurile potentiale sunt mai mici.

Instaleaza un sistem de alarma

Instalarea unui sistem de alarma poate veni la pachet cu senzori de miscare si in completarea sistemului de supraveghere video. Un astfel de sistem poate alerta compania de securitate pe care ai ales-o prin contract pentru situatii de urgenta.

In plus, la fel ca in cazul sistemului de supraveghere video, instalarea la vedere a sirenei exterioare si a stickerelor de marcaj descurajeaza potentialii infractori. Mai mult decat atat, poti alege un sistem de alarma care poate fi conectat direct la telefonul mobil printr-o aplicatie specifica, fapt ce te va ajuta sa stii ce se intampla acasa 24 de ore din 24, indiferent unde te afli. Iar alegerea unui sistem de alarma wireless are si cateva avantaje clare in comparatie cu unul cu fir, precum usurinta instalarii si imposibilitatea taierii cablurilor de catre hoti.
Cu toate acestea, un sistem wireless are un pret mai ridicat, iar infractorii care se afla in pas cu tehnologia ar putea incerca bruierea frecventelor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Siguranta portii este importanta

Conectarea portii la sistemul de alarma este foarte importanta.

In plus, trebuie sa tii cont de siguranta sistemului de inchidere a portii, iar optiunile sunt nenumarate. Spre exemplu, poti opta pentru automatizarea portilor batante. Atunci cand ajungi acasa cu masina pe o vreme ploioasa sau pe ninsoare, nu trebuie sa cobori din autovehicul pentru a deschide si inchide poarta, ci trebuie doar sa apesi pe butonul telecomenzii. In plus, kit-ul de automatizare poate fi disponibil in mai multe modele.
Daca gardul este construit, de exemplu, din beton sau din ciment, poti alege un sistem de automatizare care sa poata fi prins de un astfel de tip de gard. Mai mult decat atat, sistemul de automatizare vine la pachet si cu un girofar, care iti poate atrage atentia in cazul in care o persoana nedorita doreste sa deschida poarta. Si avem o veste buna: piata este plina de kit-uri de automatizare pentru porti batante, iar daca nu stii ce sa alegi, la Spy Shop poti consulta parerile celor care au achizitionat anumite modele si ce probleme au intampinat la
instalarea acestora.

 

Foto: pixabay.com

 

Taguri: