Pericolul ascuns din pepenele roșu! La ce trebuie să fim atenți atunci când îi alegem de la raft: „Vreau să văd dacă e radioactiv”

Autor: Laura Macovei

Pericolul ascuns din pepenele roșu! La ce trebuie să fim atenți atunci când îi alegem de la raft: „Vreau să văd dacă e radioactiv”

Sursa: Pixabay

Pepenii sunt la mare căutare odată cu sosirea verii. Românii însă trebuie să țină cont de anumite aspecte atunci când vor să își satisfacă poftele.

Pepenele roșu este un fruct popular, cunoscut și sub denumirea de pepene verde. Este apreciat pentru gustul său dulce și răcoritor, fiind consumat în special în timpul verii.

Cât de periculoși pot fi pepenii roșii

Pepenele roșu nu este doar delicios, ci și benefic pentru sănătate, însă trebuie să fim atenți atunci când îi cumpărăm, deoarece pot ascunde multe substanțe toxice pentru organism.

Un român a mers la căutare de pepeni într-un supermarket cunoscut și a vrut să testeze radioactivitatea acestuia. Mare i-a fost mirarea când a văzut cât a indicat aparatul său pe care l-a introdus în pepene.

Se pare că aparatul înfipt în pepene a arătat un indice de 670 la radioactivitate, acesta însemnând „pericol”.

Citește și: Ce prețuri au alimentele în Ucraina, pe timp de război! Zece ouă costă doar 4 lei, iar în România costă 10! Cât costă un deodorant la ucraineni

„Am venit astăzi să-mi iau și eu un pepene și vreau să văd dacă e radioactiv sau e un pepene bun, sănătos. Ia să testăm.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Ne ducem în meniu și selectăm pepene roșu. Îl înfig aici în pepene și îi dau test. Pe bune, România? Pericol, zice!

Mai mâncați pepeni” a fost mesajul transmis în postarea de pe Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Podea Vasile Gabriel (@podeavasile)

Pepeni verzi contaminați cu o substanță toxică, retrași de urgență de pe rafturile supermarket-urilor

În urmă cu un an, o alertă alimentară a uimit românii care își cumpărau pepeni din supermarket.

Sistemul european de alertă rapidă pentru alimente și furaje (RASFF) a emis atunci o alertă de sănătate după ce s-a găsit un lot de pepeni verzi plini de metomil, un pesticid neautorizat în UE, care provoacă probleme de sănătate oamenilor.

Citește și: Reacția inedită a unei filipineze după ce încearcă fructe românești: „Atât de bune și atât de dulci”. Videoclipul a devenit viral pe TikTok

Lotul respectiv de pepeni verzi proveneau din Maroc, conform reprezentanților RASFF, și conțineau cantități mari de metomil, peste limita permisă în Uniunea Europeană. S-a găsit o cantitate de 0,38+/-0,19 mg/kg-ppm, exagerat de mult față de limita permisă de 0,015 mg/kg-ppm.