Asa ca trebuie sa stim cum sa o pastram, altfel riscam sa ne imbolnavim. Ne explica un nutritionist... Nu e lucru de joaca si trebuie sa ne punem la punct cu regulile. Primul pas?
Plantele aromatice- „le putem pastra in frigider cateva ore, o zi pentru ca ele, totusi, se mananca proaspete”. Atentie la unt!Daca „ este lasat descoperit, evident ca pe el se pot aseza niste bacterii, mucegaiuri”.
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii
In frigiderele moderne nu este foarte important raftul pe care sunt asezate alimentele, pentru ca exista curenti de aer care mentin acceasi temperatura de sus pana jos.
Dar este esential... „intotdeauna separam lactatele de carne si legumele de fructe”. In plus, „anumite fructe degaja gaze care pot induce coacerea celorlalte. Deci daca pun de exemplu banana si ardei capia, acel ardei poate fi stricat mult mai repede de etilena degajata de banana sau de mere.” In plus, „ ceapa ar trebui tinuta in camara, in conditii proprii, la fel si cartofii, deci nu trebuie neaparat tinute in frigider, doar sa fie in saculet, sau pungi de cartofi bine inchise”. Dar ce facem cu salata si alte...verdeturi? Aflati din materialul video!