Recomandarea Comisiei Europene este ca în locurile în care sunt depozitate alimentele numărul bacteriilor să fie între 0 şi 10 colonii pe centimetru pătrat.
Pericolul din frigiderul tau
"Scopul frigiderului este să păstreze alimentele sigure şi să minimizeze şansele de creştere a numărului de bacterii şi de apariţie a mucegaiului, aşa că prezenţa bacteriilor în număr atât de mare este o reală problemă.
Citeste si: Dieta cu hrean: cum sa slabesti 10 kg intr-o singura luna
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Unii proprietari de frigidere scot toate alimentele, şterg interiorul, însă curăţă sertarele pentru legume separat. Totuşi, unele dintre ele nu sunt curăţate niciodată, şi din această cauză apar problemele", a declarat Paul McDonnell, de la Microban Europe.
Sistemul de protecţie antibacteriană Microban Europe a fost creat pentru a fi folosit de fabricanţii de frigidere la componentele din plastic şi s-a dovedit că distruge bacteriile aflate pe o suprafaţă în cel mult 24 de ore.