Ingrediente
4 oua
400 g faina
Un dovleac mic placintar
100 g branza veche maturata
100 g mascaropone
50 g unt
Sare, piper, ulei de masline
Mod de preparare
Aluatul de paste
Se amesteca ouale cu un praf de sare si cu faina, se framanta pana devine o coca de o consistenta moderata nelipicioasa.
Se presara faina pe masa si se intinde aluatul, cu un sucitor, pana ajunge la grosimea de un milimetru si jumatate.
Cu un pahar sau cu un inel de inox, se taie discuri de aluat ce se vor umple cu compozitie.
Umplutura
Se taie dovleacul pe jumatate, se presara cu sare, piper si ulei de masline, apoi se coace in cuptor.
Cand s-a inmuiat, se paseaza cu o furculita, se amesteca cu crema de mascarpone, branza rasa, sare si piper.
Se ia o lingurita de umplutura si se pune pe un disc de aluat de paste.
Se unge cu ou si se acopera cu altul presand putin marginile pentru a se lipi.
Se fierb pastele in apa clocotita cu sare, timp de 1-2 minute, apoi se calesc putin in unt.